Kontakt

År 3A

I klass 3A går det 16 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 46

Hej!

Så kul att träffa alla elever och föräldrar på Öppet hus! Då kom snön på ett tillfälligt besök. Den verkar smälta bort så tänk på att ta med skor och kläder som tål väta. Det är svårt att få plats med alla kläder och skor i torkskåpet.

Den här veckan har varit Barnboksveckan där vi fokuserat lite extra på läsning. Vi har haft ”hela skolan läser” där alla elever i torsdags kl. 9.00 läste sin bänkbok samtidigt. Vi lärare har haft en” flashmob” där vi ute på rasten satte oss ner och läste en bok. Det var många förvånade elever! Den här veckan har vi fortsatt med instruerande texter på svenskan där vi både arbetat i arbetsboken där vi skrivit lekinstruktioner och följt instruktioner från fröken där vi ritat, målat och klippt. Eleverna var jätteduktiga på att följa instruktioner!

På matten har vi börjat med liter och deciliter där vi arbetat i både Matte Safari och på Bingel. På engelskan har vi tittat på ett avsnitt ur Pic a colour som handlade om sporter. Vi lekte sedan charader där eleverna fick gissa sporter. På NO har vi fortsatt med näringskedjor och sedan har vi pratat om vinterfåglar och deras kännetecken.

På SO fortsätter vi med vår resa genom Sveriges landskap. Den här veckan har vi lärt oss om Västerbotten, Norrbotten och Ångermanland. Vi har skrivit om veckan som gått i Veckoboken, vi har skrivit om veckans ord som den här veckan varit: nyckelring, renoverat, ögonbryn, hyreshus och polisbil. Veckans ledtråd till Grej of the day var ”svensk som räddade tusentals judar”. Det var ju Raoul Wallenberg som räddade tusentals judar undan gaskamrarna i Budapest under andra världskriget. Vi har haft visardag där eleverna visade upp olika saker för kamraterna. Vi har haft tvärgrupper F-6 där vi lekt olika lekar. På musiken har vi tränat luciasånger. Som belöning på läsbingot över höstlovet har vi börjat titta på "Tjuvarnas jul".

Trevlig helg önskar Camilla och Maria!


Schema vecka 47.

Veckodag

Aktivitet

Måndag: Ny läsläxa, glosor. Bad. Ta med badkläder och handduk.Tisdag: Slöjd. After-plugg.Onsdag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk.Torsdag: Ta med läsläxlappen och läsläxan till skolan.Fredag: Glosförhör. Ta med glosboken till skolan.

 
Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-11-15 12.30

Tyck till om sidan