Kontakt

År 3A

I klass 3A går det 17 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 23

Då är det dags för det sista veckobrevet från mig. Jag vill tacka er föräldrar för ert samarbete under dessa 3 år. Ni har varit fantastiska! Jag vill också tacka för alla fina presenter! Ni har verkligen världens underbaraste och snällaste barn och jag kommer att sakna dem! Tack för att vi fått låna dem i 3 år!

Vi började veckan med att ta en promenad hem till mig. Vi stannade till i lekparken och spelade kubb, fotboll och satt på filtar och myste och pratade. Sedan gick vi till mig och lekte, fikade och åt glass. Det var så mysigt! Eleverna hade såå roligt! Jag och Maria kommer att ha en återförening med eleverna när de går i åk 6 och göra något roligt!

Den här veckan har vi arbetat med att göra färdigt saker. Vi har plockat ihop saker i bänken, rensat papper och satt in dessa papper i pärmen. På NO har vi arbetat färdigt med ekosystemet. Vi har också tittat på en 3D-visning från Naturhistoriska Riksmuséet. På SO har vi tittat på olika platser på Google Earth där eleverna fick säga sina adresser och platser de skulle vilja åka till eller har varit till.

Vi har läst bänkbok i det fina vädret, haft våra sista bokrecensioner, skrivit färdigt och läst upp våra sagor för klassen. Vi har haft vår sista ledtråd till Grej of the day som var ”Rött heligt berg”. Det är ju Ayers Rock i Australien. Vi har spelat Quizlet där vi sammanfattat glosorna från några veckor tillbaka, vi har spelat Kahoot och tittat på Lilla Aktuellt.

Nästa vecka kommer vi att göra lite roliga saker i skolan! Vi ska spela spel, vara ute och leka lekar, spela kubb i Björkparken, gå till skogen vid Bäck och leka. Vi ska även titta på bilder som jag har knäppt på eleverna från åk 1-3 och vi ska fika och mysa. Eleverna ska även få läsa ett brev som de skrev till sig själva i åk 2. På onsdag ska vi se på film och äta popcorn. Eleverna har fått gett förslag på filmer och röstat vilka de vill se.

Skolavslutningen kommer i år att bli annorlunda då vi enbart kommer vara elever närvarande. Skolavslutningen är mellan kl. 8-10.

Nästa vecka v. 24:

Måndag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk.

Tisdag: Ta hem skolsaker.

Onsdag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk.

Torsdag: Skolavslutning kl. 8-10. Sommarlov!

Glad sommar önskar Camilla och Maria!


Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-06-05 11.59