Kontakt

År 4A & 4B

I klass 4A går det 17 elever och i 4B går det 17 elever. Klasslärare är Ann Westin, Calle Kopparmalms och Carina Malm

 

Höstträd


VECKA 38

Hej alla föräldrar!

Ännu en skolvecka har passerat i rasande fart.

Den här veckan har vi fortsatt jobba med subtraktionsuppställningar under mattelektionerna.

På SO lektionerna har vi fortsatt vårat arbete med kartor. Vi har tränat på att använda kartbokens register för att hitta olika platser, det gäller då att ha koll på alfabetisk ordning vilket var svårt för många. Det finns uppgifter på elevspel där eleverna kan träna på detta, det fungerar bra även hemifrån.

På NO lektionerna så har vi påbörjat "naturen på hösten". Vi kommer då att prata om varför vi har olika årstider och vad som händer i naturen på hösten. Varför tappar träden sina löv? Vad använder djuren för strategier för att förbereda sig inför vintern?

Under mattelektionerna så har eleverna jobbat med talföljder och multiplikation. Multiplikationstabellen är väldigt viktig att bemästra och därför är det viktigt att eleverna tränar på detta hemma också. Det finns flera bra sidor att träna på detta, multiplikationstabellen.se och multiplicera.se är några exempel.

På engelskalektionerna har eleverna fått ett skrivhäfte för att skriva glosor i. Det finns 42 glosor till texten som elever kan träna på Quizlet, det fungerar bra även hemifrån. Eleverna hittar glosorna via Google Classroom. Nästa vecka(torsdag 24/9) kommer eleverna få ett "glostest". Det kan verka vansinnigt mycket med 42 glosor men ...det var väldigt mycket småord som eleverna redan kände till, så vi testar.

Läsläxan

Läsläxan delas ut på måndagar och den ska vara med till skolan på torsdagar. Flera elever hade inte med sig sin läxa i torsdags och vi vill att ni hjälper era barn med detta så att den kommer med till skolan. Variera läsningen så att ditt barn läser samt att du läser. Kanske kan ni läsa varannan sida?

Det börjar bli allt kallare ute och därför är det viktigt att eleverna har "kläder efter väder". Se till så att barnen har jacka, mössa samt vantar på skolan så att de kan vara ute hela rasterna. Vi är ute i (nästan) alla väder!

Trevlig helg !


Bra att ha koll på under vecka 39


Sluttider

4A

4B


Måndag Alla elever lediga - Utvecklingsdag

Måndag, Alla elever lediga - Utvecklingsdag


14.20

Tisdag. Läsläxan lämnas ut

Tisdag Läsläxan lämnas ut

14.00

Onsdag, läxverkstad 14.00-15-00

Onsdag, läxverkstad 14.00-15.00

14.00

Torsdag.Läsläxan tas med

Torsdag idrott. Läsläxan tas med.

14.20

Fredag idrott

Fredag idrott

12.00


Text

Text

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-09-18 12.02