Kontakt

År 3A

I klass 3A går det 16 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 38

Hej därhemma!

Vi har bytt idrottstid. Vi har fortfarande måndagar men vi har direkt efter lunch istället då det inte fungerade så bra i måndags.

Den här veckan började vi som vanligt med morgonpromenad på måndagsmorgonen. Hoppas det har gått bra hemma och läst. Kom ihåg att ta med läsläxan varje dag till skolan då vi läser ny läxa! Läsläxlappen och läseboken lämnas in på torsdag.

På NO har vi sett på film, pratat, skrivit och ritat om blommans livscykel. På svenskan har vi arbetat med första kapitlet i Nyckeln till skatten. Vi har skrivit vad vi gjort den här veckan i Veckoboken, skrivit meningar om veckans ord. Vi har läst bänkbok och suttit med en kompis och berättat vad vi läste. Vi har börjat arbeta med berättelsers uppbyggnad, inledning, handling och avslut där vi skrivit sagor på dator.

På matten har vi räknat i Matte Safari där vi fortsatt med talsorter och tal upp till 1000. Vi har räknat matte genom att spela Bingel på datorn.

Vi har spelat Kahoot, haft glosförhör och pratat och sett film om Grej of the day som den här veckan handlade om Tjernobylolyckan den 26 april 1986.

Vi kommer att ha utvecklingssamtal veckorna 41 och 42. Kryssa i vilka tider som passar och skicka tillbaka till skolan så fort som möjligt!

Onsdag den 9/10 slutar alla elever kl. 12.00. Fortbildning för lärarna.

Vi kommer att börja med bad vecka 41. Badet blir måndagar udda veckor. Eleverna måste alltså ha både idrottskläder och badkläder till skolan dessa veckor.

Nästa vecka v. 39:

Måndag: Ny läsläxa och nya glosor. Idrott. Ta med uteidrottskläder och handduk.

Tisdag: Slöjd.

Onsdag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk.

Torsdag: Ta med läsläxan och läsläxlappen till skolan.

Fredag: Glosförhör. Ta med glosboken till skolan.

Trevlig helg önskar Camilla och Maria!

Schema vecka 38

Veckodag

Aktivitet

Måndag: Ny läsläxa och glosor. Idrott. Ta med uteidrottskläder och handduk.Tisdag: SlöjdOnsdag: Idrott. Ta med uteidrottskläder och handduk.Torsdag: Ta med läsläxlappen och läsläxan till skolan.Fredag: Glosförhör. Ta med glosboken till skolan.
 

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-21 08.17

Tyck till om sidan