Kontakt

År 3A

I klass 3A går det 16 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 4

Hej på er därhemma!

Vintern lyser tyvärr med sin frånvaro så vi fortsätter tillsvidare med inneidrott.

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med stavning på svenskan. Vi har jobbat med sj-, stj-, sh-, skj-,och ch-ljudet. Vi har provat på att göra ett nationellt prov i svenska. Vi läste en faktatext och svarade på olika frågor från texten. Vi har arbetat i arbetsboken Nyckeln till skatten där vi svarat på frågor om läsläxan. Det är viktigt att eleverna tar med sig läsläxpapperet till skolan på torsdagar!

På matten fortsätter vi med multiplikation. Nästa vecka kommer vi att börja med läxa i matte. Eleverna kommer varje vecka att få ta hem en laminerad muliplikationsremsa och de ska den här veckan träna på 2:ans tabell. Vi kommer att ha ett litet förhör på torsdag. Vi har haft utematte med 3 B och tränat matte på Bingel och på en ny sida som heter Nomp. Vi har även spelat mattespel ur Roliga lådan.

På bilden har vi pratat om Lim-Johan och varit på musèet och tittat på både målningar och träskulpturer han har gjort. Hans riktiga namn var Johan Erik Olsson och föddes 1865 och dog 1944. Han bodde i ett litet hus i Kyan utanför Edsbyn.

På engelskan har vi arbetat med ”food”. Vi har skrivit och pratat om vilka maträtter vi tycker bäst om. På SO har eleverna fått redovisa sina landskap de skrivit om för klassen. Eleverna var jätteduktiga!

Vi har skrivit i veckoboken vad vi gjort den här veckan. Vi har skrivit meningar om veckans ord som den här veckan har varit: lugn, misstänkta, inbrott, fornfynd och tjuvarna. Veckans Grej of the day-ledtråd var: ”Befriare med utsträckta armar”. Det är ju statyn på berget Corcovado i Rio de Janeiro som föreställer Jesus. Vi har spelat Kahoot och haft glosförhör på Quizlet och vi avslutade veckan med att titta på Lilla Aktuellt och diskuterade programmets innehåll.

Lite information om Admentum: Om ditt barn ska vara ledig så måste man gå in på webbläsaren på en dator och skriva in, det fungerar tyvärr inte att gå in på telefonen och göra det.

Trevlig helg önskar Camilla och Maria!

Schema vecka 5.

Veckodag

Aktivitet

Måndag: Läsläxa, glosor och matteläxa (2:ans tabell). Bad. Ta med badkläder och handduk.Tisdag: Slöjd.Onsdag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk.Torsdag: Ta med läsläxan och matteremsan till skolan.Fredag: Ta med glosboken till skolan.
 

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-01-24 12.00

Tyck till om sidan