Kontakt

År 3B

I klass 3B går det 17 elever och klasslärare är Zsofia Johnson. I klassen arbetar även Ninni Nyholm och Lena Altberg.

Veckobrev v 14

Skärtorsdagen den 9. April slutar alla elever l 12.

OBS: Tänk på att eleverna ska stanna hemma med det minsta lilla förkylningssymptom och får återvända till skolan om de har varit symptomfria i 2 dagar!

Hej därhemma!

Under den här veckan var vi ute mycket, vi gick på utflykt till Bäck området två gånger, hade lite teknik lektion och byggde kojor.

Svenska lektionen handlade om ordet med ”j” ljudet, tänk vad många olika bokstäver vi använder för att "säga” J . Eleverna gjorde ett läsförståelse ”prov”. Vi får använda nationella provens material i undervisningen som underlättar lite för oss att ha koll på hur mycket eleverna kan i matte och svenska. Vi har även jobbat med olika yrken, de fick berätta och sen skriva om vad de vill jobba med när dom blir vuxna och vad ni, föräldrar jobbar med.

På matematiken har vi jobbat med division, uppmuntrar barnen att rita, det är mycket lättare att förstå. Dom fick även skriva ett matteprov.

På engelskan har vi haft lite repetition av veckodagar samt att vi har kollat på ett program som heter ”The grammar company”, i veckans avsnitt bekantade vi oss med att man sätter ett ”S” bakom verben i tredje person.

Under So n har vi börjat jobba med Nordisk mytologi och Asagudarna. Verkligen spännande att läsa om hur Vikingarna trodde världen skapades och styrs av Gudarna. Vi tittar även på en serie som heter Odens rike.

På idrotten hade vi olika stationer och spelade Gladiator bollen.

Nästa vecka ska vi ha bokrecension om våra bänkböcker.

Vi har börjat skriva om våra Grej Of the Week presentationer, så man kan senare under terminen ibland bläddra i häftet och läsa om det. Veckans grej är Marianergraven som är världens djupaste punkt, mer än 11km djupt!

Det går tyvärr löss i skolan just nu och vi ber er därför att luskamma era barn, tack.

Vecka 15

Veckodag

Måndag: idrott( idrottskläder, handduk)

Tisdag: slöjd

Onsdag: bad (badkläder, handduk)

Torsdag:Eleverna slutar kl 12

Fredag: Påsklov

Trevlig helg önskar Zsofia , Lena, Ninni och Agnes!

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-04-03 10.30

Tyck till om sidan