Kontakt

År 3B

I klass 3B går det 17 elever och klasslärare är Elina Falk. I klassen arbetar även Ninni Nyholm.

Veckobrev v 37

Datum att lägga på minnet:

  • Torsdag 3/10 – föräldramöte kl 18

__________________________________________________________________________________

Hejsan!

Den här veckan har gett smak av hösten med kyla och rusk. Det kan vara bra att ha inneskor nu när det kommer att kunna bli blött på golvet när höstens väder kommer mer och mer.

Vecka 41 börjar simlektionerna och vi kommer att bada på onsdagar udda veckor. De onsdagar som vi kommer att bada blir det ingen idrott.
Jämna veckor: måndag och onsdag – idrott.
Udda veckor: måndag – idrott, onsdag – bad.

Vecka 41 drar vi också igång utvecklingssamtal. Jag har skickat med en lapp med tider. Fyll i de tider som passar er och skicka tillbaka så snart som möjligt.

Torsdag 3 oktober är det föräldramöte kl 18. Det vore bra om så många som möjligt kan komma då vi ska visa Admentum och prata om nationella prov som blir till våren.

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med algoritmer på tekniken/programmeringen. Den här gången fick eleverna skriva en algoritm om sina morgonrutiner.

På matten har vi fortsatt att arbeta med tal upp till 1000, talets värde och talets uppbyggnad. Vi har arbetat klart det första kapitlet i Safari, repeterat multiplikation, spelat mattespel och arbetat med problemlösning i grupp.

Vi har tränat på att återberätta för varandra på svenskan. Men hjälp av stödord från veckans kapitel med ABC-klubben har vi återberättat för kompisar vad som har hänt.

På engelskan har vi arbeta med rum och möbler i rummet och på musiken har vi tränat rytm och takt.

Vi har kikat på en film om växters livscykel på NO. Sedan fick eleverna rita och skriva en egen livscykel på en valfri växt.

På SO har vi kommit fram till Småland i ”pojken och Tigern”, vi har kollat på Smålands landskapsdjur och landskapsblomma och skrivit lite fakta om landskapet. Vi har också påbörjat med fina tygtavlor på bilden. Eftersom att Tigern i boken är en katt så kommer våra tavlor att föreställa just katter.

Nästa vecka kommer vi starta afterplugg. Samma dag och tid som vanligt. Så de som vill får stanna för att kanske få lite extra hjälp eller arbeta ikapp om man har missat något under veckan p.g.a. ledighet eller sjukdom.

Veckans GOTW har handlat om en sjö som nästan har försvunnit helt. Sjön ligger i Uzbekistan och Kazakstan och var världens fjärde största sjö fram till 1960.


Nästa vecka v 39

MÅNDAG – Idrott (utomhus, ombyte), engelska glosor
TISDAG –
afterplugg kl 14.10-15
ONSDAG –
Idrott (utomhus, ombyte)
TORSDAG -
FREDAG –
glosförhör

Trevlig helg önskar Elina och Ninni!

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-20 06.32

Tyck till om sidan