Kontakt

År 3B

I klass 3B går det 17 elever och klasslärare är Elina Falk. I klassen arbetar även Ninni Nyholm och Lena Altberg.

Veckobrev v 46

Hej där hemma!

Tack för ett trevligt öppethus! Så roligt att se att många kommer. Eleverna tycker att det är jätteroligt att få visa saker som vi har arbetat med för er alla.

Den här veckan har det varit barnboksveckan. Detta uppmärksammade vi genom att avsluta dagen med att läsa bänkbok en stund. Vi har också haft ”hela skola läser” i torsdags där vi alla på skolan läste samtidigt. Vi har också haft en GOTW om en författare som har skrivit den bok som vi har som högläsningsbok just nu.

Den här veckan har vi fortsatt att läsa om ABC-klubben och svarat på läsfrågor som tränar elevernas läsförståelse. Varje dag får eleverna ett par frågor som de ska svara på utifrån de sidor som vi har läst den dagen. Det är både på-ytan-frågor, under-ytan-frågor och mellan-raderna-frågor, så eleverna får verkligen tänka till och träna på läsförståelsen. Vi har även arbetat med ordförståelse genom synonymer – olika ord som har samma betydelse.

På matten har vi fortsatt att arbeta om volym och hur mycket som rymmer i olika föremål och på NO har vi fortsatt att arbeta om näringskedjor.

Vi lekte charader på engelskan med fokus på sporter. Eleverna fick en lapp med engelska ord på som de sedan skulle visa för kompisarna som fick gissa vad ordet var.

På SO har vi fortsatt att följa pojken och Tigerns resa genom Sverige. Den här veckan var pojken vid Östersjön som är en av Sveriges största sjöar där det sägs att det finns ett sjöodjur. Spännande! Många elever har varit på platserna som pojken och Tigern är på i boken, så det är väldigt roligt att höra eleverna berätta om när de var på samma ställe som boken utspelar sig på.

Vi har börjat kika på konsten att rita serieteckningar på bilden. Vi kikade på en film om saker som man kan tänka på när man ritar seriebilder, bland annat om olika perspektiv. Nästa steg är att eleverna själva ska få göra serieteckningar om ett av de landskapsdjur från de landskap som pojken och Tigern har besökt. Ska bli spännande att se vad eleverna kommer att skapa!

På musiken övar vi för fullt på Luciasångerna. Det är många sånger som vi ska lära oss, så eleverna får gärna öva hemma också så att vi hinner lära oss alla sånger till Lucian. Vi har börjat inventera vad som finns att låna i klädesväg inför Lucian på skolan. Det mesta är väldigt stort då det brukar vara 6or som har Lucia. Så ni där hemma får gärna kika om ni har något som kan användas och även om det finns så att kompisar som inte har något skulle kunna få låna.

Luciatåget kommer att ske på Pingstkyrkan fredag 13/12 på morgonen. Det kommer skickas ut mer information om detta senare.

Måndag 25/11 är det föräldraråd. Kallelse har skickats ut till representanterna.

Nästa vecka v 47

MÅNDAG – Idrott (inomhus), engelska glosor
TISDAG –
Afterplugg 14.10-15
ONSDAG –
bad
TORSDAG –
FREDAG –
Glosförhör

Trevlig helg önskar Elina och Ninni!

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-11-15 11.30

Tyck till om sidan