Kontakt

År 4

Klasslärare i klass 4 är Ella Carter och Felix Karsbo.

Veckobrev v.46

Hej alla!

Den här veckan började med snö och slutade med slask. Detta har gjort oss påmind om hur blött det blir i våra kapprum! En jättebra idé är att ha med sig inneskor, så att man slipper gå omkring i blöta strumpor under dagen.

På SO har vi börjat med Religion och vi hade Jacob Axelsson på besök på tisdagen. Han kommer vara med oss under de följande tre tisdagarna och ta oss med på en Bibelvandring i det gamla testamentet. På Engelskan har vi börjat ett nytt kapitel och och arbetar med att skriva egna presentationer. Vi tränar exempelvis på att göra konstruktioner, dvs sätta ihop pronomen och verb. I svenskan har vi börjat arbeta med återberättande text.

Nu har vi alla kommit igång med användandet av Admentum. Vi tycker att det fungerar smidigt och bra med kommunikationen där. Veckobreven skickas som en kommunikation varje vecka. I nuläget har vi även skickat hem veckobreven i pappersformat, men detta veckobrevet är det sista som kommer i papper. Från och med nästa vecka finns veckobrevet endast på Admentum eller vår hemsida.

Behöver också påminna vad som gäller vi sjukanmälan i Admentum; det måste göras för VARJE DAG barnet är hemma! Vi får en sammanställd lista dagligen på elever som är frånvarande, så jätteviktigt att ni sjukanmäler varje dag barnet inte är i skolan.

På torsdagskvällen hade vi Öppet Hus! Det blev en jättetrevlig kväll och vi kan meddela att vinnaren av tipspromenaden blev Signe Embretsen i förskoleklassen. Grattis!

Ett tips som vi vill dela med oss av! Det finns ljudböcker tillgängliga för elever att lyssna på om man loggar in på elevernas googlekonto (inläsningstjänst). Detta kan vara ett komplement och stöd till läsning.

Nu har vi fått ett nytt datum för “Föräldraråd”. Det blir måndagen den 25 november och vi skickar hem mer information till de berörda.

Vi har också fått kännedom om att det pratas om/händer diverse saker på sociala medier! Vi har pratat om detta i klassen och vill att ni hjälper oss hålla lite koll på vad barnen har för sig. Informera gärna oss om saker ni tycker vi ska ta upp i skolan. Då är det bara att skicka ett meddelande i Admentum.

Nu önskar vi er alla en trevlig helg!

Ella och Felix


Vecka 47

Mån - idrott (ombyteskläder och handduk)

Tis - BAD (badkläder och handduk) - After Plugg kl. 14.10 - 15.00

Ons -

Tor -

Fre -


Ella: 072 – 151 91 41

Felix: 072-23 31 547

Klasstelefon: 072 -208 23 84


Schema vecka 47


Dag

Aktivitet

Måndag

Idrott - inne (ta med ombyteskläder och handduk) Förräldraråd kl. 18-19

Tisdag

Idrott - inne (ta med ombyteskläder och handduk) After Plugg kl. 14.10-15.00

Onsdag


Torsdag


Fredag


Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-11-15 13.02

Tyck till om sidan