Kontakt

År 4

Klasslärare i klass 4 är Ella Carter och Felix Karsbo.

Veckobrev v. 37

Hej,

Nu har vi hunnit med ännu en vecka i skolan och vi är redan i mitten av september. Vi har fått vara friska i klassen och hoppas att det fortsätter så. Skolan har haft några fall av huvudlöss och därför skickade vi med informationen om den viktiga luskamningen. Fortsätt gärna med det med lite jämna mellanrum, så ser vi till att hålla de små lössen borta!

På tisdagskvällen hade vi vårt första föräldramöte och fick träffa många av er föräldrar. Tack för att ni kom! Vi började kvällen med presentationer, fika och lite kluringar i matematik. Där gjorde ni ett väldigt bra jobb att komma på problemlösningar. Vi hoppas på fortsatt gott samarbete med er alla och att vi ska ha god kommunikation kring skolan och era barn.

Den stora punkten för kvällen på föräldramötet var just kring kommunikation. Vi presenterade skolans nya kommunikationssystem Admentum. Det är denna plattform ni kommer att behöva använda för att sjukanmäla era barn, begära ledighet och enkelt kunna läsa veckobrev och få annan information kring era barn och skolan. Detta nya kommunikationssystem ersätter Edwise som vi använt av oss av tidigare. Viktig information kring varje elev kommer att finnas här. Allt ifrån bedömningar, IUP och framåtsträvande mål. Vi tror att ni kommer att finna systemet lätt och bekvämt att använda. Det praktiska är ju att systemet finns som app och kan laddas ner direkt i telefonen! Systemet är nytt för alla och vi kommer att få försöka och göra vårt bästa att lära oss detta.

Det är främst via Admentum som vi i fortsättningen kommer kommunicera. Vi har en förhoppning om att kunna skicka nästa veckobrev via denna plattform! För er som inte närvarade på föräldramötet skickar vi hem en informationsblankett, som ni fyller i kontaktinformation på och sänder åter till oss så snart som möjligt. Detta för att vi ska kunna lägga till er i systemet och få det att fungera för er. För er vårdnadshavare som har delad vårdnad är det oerhört viktigt att BÅDA finns registrerade. Vid exempelvis ledighetsansökan via Admentum från vårdnadshavare 1, går en automatisk förfrågan om bekräftelse till vårdnadshavare 2, innan den registreras och ”syns” som en förfrågan hos oss som skola! Då först kan vi bevilja ledigheter.

Vi har även skickat med en ”lathund” för hur man använder Admentum. Har ni frågor kring detta, hör såklart av er till oss så hjälper vi er! Det är jätteviktigt att alla blir bekväm med att använda systemet.

Klasstelefonen kommer finnas kvar som en ”resurs”, men all frånvaro behöver registreras i det nya systemet. Vi berättade på föräldramötet att just klasstelefonen finns kvar i klassrummet. Har ni gånger då ni behöver komma i kontakt med oss under kvällar eller helger, så är det våra privata nummer som gäller.

Klasstelefon: 072 -208 23 84

Ella: 072 – 151 91 41

Felix: 072-23 31 547

Schema vecka 38

Dag

Aktivitet

Måndag

Idrott - Ute

Tisdag

Klasskampen klockan 9-11 (friidrott)

Onsdag


Torsdag


Fredag

promenad

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-13 12.27

Tyck till om sidan