Kontakt

År 5B

I klass 5B går det 19 elever och klasslärare är Carina Malm och Ella Carter.

Starttid 8.00 varje dag, sluttid mån-tor 14.10, fredag 12.00

 


Veckobrev v 3

 

I ämnet svenska har bl.a. arbetat med olika texttyper och deras kännemärken ex. argumenterande text med för det första, å andra sidan till berättande texter med dialoger. Eleverna fick klippa ut och sortera små kort med meningar utifrån berättande , argumenterande eller beskrivande text.Sedan jämförde de sina val vid sorteringen med en kamrat, när alla var nöjda (även fröken) klistrades lapparna in i rätt kolumn i logg-boken. Vi har också arbetat med Substantiv och en text om vatten.

I matte har vi arbetat med bråk och decimaltal. Veckans matteproblem handlade om biljettpriser på ett teaterbesök. Vi arbetade i grupper tillsammans med 6:an och 5A. Många av oss hann också göra egna problem som andra kan lösa.

I NO har vi jobbat med Farosymboler (hur kemikalier märks och vad symbolerna betyder) och väder. Vi försöker nu ta reda på vad som styr vädre och utifrån det försöka göra en egen väderprognos fram till mars. Till vår hjälp kan vi använda väderstatistik från andra år, olika väder sajter och jämföra deras resultat för att sedan analysera vilken just jag tycker verkar bäst.

Övrigt

Uteperiod Idrott v 7-9

Bad jämna veckor

Sportlov v 10

Utedag (Gårdtjärnsberget) v11


 

Nästa vecka

måndag

bad

tisdag

bowling och fika på IP (vinsten från Nyhetsquiz tävlingen)

onsdag

musik

torsdag

slöjd och idrott

fredagText

Text

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-01-17 13.57

Tyck till om sidan