Kontakt

År 6A+6B

 


I klass 6A går det 24 elever och i klass 6B 20 elever.

Klasslärare är Ann Westin, Calle Kopparmalms och Carina Malm

Viktiga datum, tider m.m:

Onsdag 22/1 Slutar eleverna 12.00. Lärarna på F-9 är på fortbildning.

 

VECKA 3

Välkommen tillbaka till skolan och vårterminen på Celsiusskolan. Till den här terminen så är vi inte längre ensamma på den nya skolan, nu har förskoleklassen och årskurs 1,2 gjort oss sällskap här. Vi trivs alla väldigt bra här och det är väldigt bra och tysta lokaler att jobba i.

Den här veckan har börjat på bästa sätt för båda klasserna i sexan. Det har varit glada, trevliga och studiemotiverade elever som vi har fått jobba med. Vi har den här första veckan startat upp flera nya arbetsområden som vi ska jobba med kommande veckor. Vi har under veckan jobbat med olika talsystem under matematiken, både binära talsystem som olika historiska talsystem. Vi har även jobbat endel med potenser (3x3x3x3x3 = 3^5) samt att vi har jobbat med problemlösning.

Under våra svenska lektioner har vi börjat lyssna på en bok som heter Hjärtlös och är skriven av Petrus Dahlin. Utifrån denna bok har vi haft boksamtal och diskuterat. Vi har även jobbat med olika apor där eleverna senare ska göra en presentation om olika människoapor.

Ann har avslutat arbetet med Hinduism på våra SO lektioner. Nästa vecka går hon vidare med Buddismen.

På NO lektionerna så har vi jobbat med ämnet Biologi och där har vi påbörjat sexulkunskap. Där arbetar vi efter "Världens viktigaste bok", en bok från RFSU.

Vi har även gjort ett "experiment", där eleverna fick undersöka tuggummin.

Trevlig helg! Önskar Ann, Calle, Carina.


Vecka 4


Måndag

6A, Idrott.

Tisdag

6B, Idrott

Onsdag

Språkval

Eleverna slutar 12.00 (Lärarna på fortbildning)

Torsdag

Språkval

Fredag

Idrott 6A, 6B

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-01-17 11.41

Tyck till om sidan