Kontakt

År 1

I klass 1 går det 22 elever.

Klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen jobbar även Lena Altberg och Maria Bergstrand.

Veckobrev v. 38

Hej därhemma!

Vi började den här veckan med att fotografera oss. Vi tog en gruppbild utomhus och sedan porträttbilder inomhus. Eleverna tyckte det var jättespännande!

Då har vi äntligen fått våra svenska och matteböcker så vi har börjat arbeta i dem.

I svenskan har vi börjat med bokstaven Oo där vi har sjungit O-sången ur Majas Alfabetssånger, vi har gjort fina regnbågs-O, vi har skrivit O-ord på tavlan, färglagt och klippt ut en fin orm som nu hänger i fönstret i klassrummet och arbetat med O i arbetsboken Magiska kulan. Vi har skrivit i våra Veckoböcker vad vi har gjort den här veckan och målat en bild till. Vi har även spelat olika svenskaspel på Ipad. Vi sjunger alfabetssången varje dag ifall ni hör era barn sjunga den hemma. J

På matten har vi börjat med addition i Matte Safari med tal upp till 10. Vi har spelat mattespel på Ipad. På SO har vi fortsatt med ämnet trafik. Vi har pratat om vad en cykel måste ha för att vara trafiksäker. Eleverna fick rita reflexer, lysen och ringklockor på sina egna cykel på papper och sedan färglägga den. På engelskan har vi sett ett avsnitt ur Pick a colour som handlade om familjen. Eleverna fick rita av sin familj och skriva mother, father, brother och sister vid rätt person. På tekniken har vi skrivit färdigt om glasögonen och sett ett avsnitt ur Mitt liv som grej som handlade om saxen. På NO har vi fortsatt att prata om material. Vi har varit ute på skolgården och samlat in skräp som vi sedan gick med till återvinningsstationen och slängde.

Veckans ledtråd till Grej of the day var ”Farlig jättevåg”. Det är ju en tsunami. Eleverna får se ett kort bildspel och sedan berättar jag kort om det aktuella ämnet och eleverna får sist berätta vad de själv vet om det aktuella ämnet. Vi sätter sedan upp en liten bild vid en stor världskarta vi har i klassrummet så de kan titta vilka ämnen vi har haft.

Vi avslutade fredagen med att fortsätta att titta på Draktränaren.

Här kommer en länk angående covid-19 som vi vill att ni läser:

https://www.ovanaker.se/omkommunen/krisochsakerhet/informationomcoronaviruset/nyhetsarkivforcoronaviruset/tillvardnadshavareiovanakerskommuntestabarnochungdomarforcovid19.5302.htmllänk till annan webbplats

Påminner redan nu om att vi kommer att ha föräldramöte onsdagen den 30/9 kl. 18.00 vid lusthuset på skolgården. På grund av covid-19 så vill vi att endast en person/familj kommer. Ni har fått hem en lapp om detta i en mapp som jag vill att ni skickar tillbaka till skolan på måndag. Denna mapp kommer eleverna att få hem läsläxan i senare i höst så var rädda om den.

Nästa vecka v. 39:

Måndag: Lovdag. Alla elever är lediga.

Tisdag: Idrott. Ta med uteidrottskläder och handduk

Trevlig helg önskar Camilla, Maria och Lena!


Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-09-18 12.00