Förskoleklass Rönnen

V.13

På utflykten lekte vi knack knack är mulle hemma, surhöna och skrev bokstäverna O och S med kottar. Sen ljudade vi ihop det till os, alla kunde ljuda ordet. Vi såg en ekorre när vi fikade. Vi lekte fritt vid kojan i skogen.

Vi har pratat om ekorren och lärt oss lite om var den lever och vad den äter.

Vi har pratat jämna och udda tal, barnen fick olika antal saker att dela upp för att se om det var ett jämn eller udda tal. Vi har också tränat på ordningstal.

Vi har lyssnat efter ljuden A och M i ord och tränat på att skriva dem. Vi har läst bok och sedan ställt frågor och diskuterat innehåll.

Vi hade uppvärmning tillsammans på idrotten. Sedan fick barnen leka fritt i hallen med de saker vi tagit fram.

Vi har tittat på en film om våren och sedan fick barnen måla våriga bilder.

Vi har den här veckan fått äta i stora matsalen på grund av att det är så många av kökets personal som är sjuka. Det är trångt men barnen sköter det jättebra, vi får se hur länge det fortsätter.

Vi har många barn hemma just nu på grund av de restriktioner som råder, undervisningen fortsätter som vanligt tills vi hör något annat. Vi är glada att ni följer folkhälsomyndighetens rekommendationer . De uppdateras kontinuerligt på ovanaker.se hemsida. Gå gärna in där så kan ni känna er lugna med vad som händer. Det finns nu arbetshäfte att hämta på skolan om man är hemma, ni som blir hemma fler än tre dagar kan kika förbi så får ni jobb med hem.

Viktigt att ni sjukanmäler i admentum varje dag eftersom vi rapporterar till kommunens lägesgrupp varje morgon. Tack på förhand för det.

Veckans bad gick bra.


V.14

Mån: Utflykt till skogen

Tors: Idrott, ombyte och handduk

Fre: Bad, handduk och ombyte


Annika, Lisa och Malin


Rönnens tider:

Mån, tis och tors 8-12.45

Ons och fre 8-12.00


Senast uppdaterad 2020-03-27 11.12

Tyck till om sidan