Förskoleklass Rönnen

V.47

På utflykten den här veckan fick barnen bilder och de skulle sedan skriva det som var på bilden med naturmaterial. Det kunde vara till exempel sol, lo eller sal. Det är ord som vi lärt oss känna igen, läsa och skriva när vi haft fonomix på våra lektioner inne. Vi lekte också under hökens vingar kom men lekte den med bokstäver i sitt namn istället för färger.

Vi har pysslat och gjort adventsfint i klassrummen. Vi har klippt; gran, stjärna, hjärta och snögubbe. Vi har satt dem på band och nu hänger de fint i fönstren. Vi har klippt tomtenissar. Vihardekoreratvåra adventslyktor.

I svenska har vi introducerat det sista ljudet i fonomix och det är Mm.

Vi fortsätter träna på på luciasånger. Hoppas alla uppmärksammat lappen vi skickat hem att vi har luciafirande fredagen den 10 dec kl 8.15 för er föräldrar, vi vill ha er anmälan senast tisdag den 30 dec!

Vi har jobbat med siffran 4 och fler och färre i matte.

På idrotten värmde vi upp med korv med bröd, det är en tafattlek. Sedan lekte vi en lek där det gällde att samarbeta för att snabbt kunna bli klar med uppgiften.

Vi har pratat om flytt och stannfåglar. Alla fick göra en domherre och talgoxe med silkespapper.

På fredag gick brandlarmet, ingen eld bara ett missöde i köket. Men alla fick ändå utrymma skolan.


V.48

Mån: Utflykt till skogen

Onsdag: Bad, badkläder och handduk.

Torsdag: Idrott, ombyte och handduk. Gärna vattenflaska


Trevlig helg

Annika, Lisa och Malin

Rönnens tider

Mån, tis och tors 8.00-12.45

Ons och fre 8.00-12.00

Information

Hämtning och lämning sker utomhus. Tidigaste lämning om man ej har fritids är kl. 07.50.

Ombyteskläder behövs här på skolan i en påse.

Gärna inneskor.

Sjukanmälan sker på admentum appen. Ni som ej har fått den att fungera måste kontakta oss eftersom vi kommer att skicka information vi adementum också.

Vårt telefonnummer:070/2466791

OBS! Vid sjukdom vill vi att ni liksom vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer att vid symptom och efter tillfrisknade stannar hemma 48 timmar.


Senast uppdaterad