Förskoleklass Rönnen

V.23

 

Vi har repeterat fonomixljuden i svenska s o l a r m. De har skrivit ord med dessa ljud. Vi har lekt vatten i skon med ord och bild från fonomix. Era barn kan ljuda sig genom treljudsord minst, träna gärna att ljuda ord i sommar. Läs böcker, ord på skyltar osv för att de ska upprätthålla det som de lärt sig under året. I matten har vi gjort räknesagor med subtraktion. Samma sak där släng ur er en liten kluring vid matbordet eller i bilen så de får tänka matte i sommar. Hur många köttbullar blir det kvar om du äter hälften eller dubbelt så många? Hur många blir det tillsammans osv.

På idrotten gjorde vi en bana där man skulle hämta vatten i en mugg ta sig tillbaka med så mycket vatten kvar som möjligt och fylla på en flaska. Ffylld flaska=brajobb och balans

Vi har plockat ihop de sista sakerna som prytt våra väggar och skickat med dem hem. Vi har firat de barn som fyller år på sommaren.

Sista veckobrevet , kan nästan inte förstå hur fort det gått. Tiden har runnit iväg trots pandemi och oroligheter i världen. Vi har haft ett underbart roligt år med era barn! Vi har gjort så mycket olika saker och barnen har jobbat hårt och varit motiverade. Det är så vi kommer minnas den här klassen och tror att det fortsätter så i klass ett. Vi önskar er lycka till i ettan!!

Vi bifogar information från Trygg Hälsa Ovanåkers kommun efter veckobrevet!

Skolavslutningen är tisdag 14 juni kl 9.00 på hembygdsgården. Barnen samlas på skolan 8.20 och så tågar vi tillsammans genom Edsbyn till Hembygdsgården.

V.24

Mån: Ingen utflykt, vi övar inför skolavslutningen.

Tis: Barnen samlas på skolan 8.20. Skolavslutningen är kl 9.00 på hembygdsgården.

Trevlig helg

Annika, Lisa och Malin

 

Från Trygg Hälsa:

Vad gör ditt barn om sommarkvällarna?

Satsningen på Trygghetsvandring fortsätter sommaren 2022, men om vi vill att våra centrumkärnor ska vara en trygg plats för alla behöver fler vuxna vistas ute kvällar och nätter.

Alla fredagar och lördagar finns det personal från Ovanåkers kommun ute, men under nätter som dessa är det också mycket stökigt under vardagar.

Ta reda på vad era unga gör och var de befinner sig. Kanske just ditt barn är hemma, men ”det krävs en hel by för att fostra ett barn”! Ta en promenad förbi Öjeparken, Hembygdsgården och Celsiusskolan eftersom det har förekommer sabotage, eldning och berusade barn där under de senaste veckorna.

I augusti kommer du som vårdnadshavare för barn åk 7-9 att få ett utskick om vuxenvandring där vi vädjar till er att vara ute en kväll/läsår.

Ingen vårdnadshavare förväntas ersätta polis eller socialtjänst. Vid pågående brott, ring 112. För polisanmälan, ring 114 14 eller skicka in ett tips till polisen.

Har ni frågor,

folkhalsa@ovanaker.se

0271-570 00

https://www.ovanaker.se/omkommunen/folkhalsa/tryggiovanaker.7846.html Länk till annan webbplats.

Vänliga hälsningar

Therese Styverts Törnberg

Folkhälsosamordnare, Ovanåkers kommun

Rönnens tider

Mån, tis och tors 8.00-12.45

Ons och fre 8.00-12.00Senast uppdaterad