Förskoleklass Rönnen

V.8

Vi började veckan med att bada och grupperna fick även ha simträning i stora bassängen. I svenska lyssnade vi efter ljudet A. Var hör vi ljudet? Först sist eller i mitten. Vi har tränat att skriva bokstaven vi lyssnar efter. I matten har vi börjat att träna på klockan. Vi tränar på heltimmar och på vad visarna heter. Alla har fått gjort en egen klocka som vi kommer att användas oss av nu under perioden vi tränar på klockan.

I temat kroppen den här veckan har vi pratat om hur andningsvägarna och lungorna fungerar. Vi har också pratat om matspjälkning/matsmältning. Alla barn har en egen kroppsbok som vi klipper, färglägger och klistrar in i. Vi har tittat på ett avsnitt ur Uppdrag kroppen som handlar om matsmältning och Kropp och kanin som handlar om mage och tarmar.

Vi har fortsatt med tema vatten och den här veckan har vi testat olika saker om de flyter eller sjunker i vatten. Vi har även tittat på ett avsnitt av Tiggy testar som handlade om flyta/sjunka.

Eftersom vädret blev så milt och det regnade fick vi ha idrott inomhus istället för skridskor. Barnen fick göra flera olika samarbetsövningar.

Vi kommer inte att ha utflykt på onsdag utan vi går på en promenad så ingen lillfika behövs.

OBS! Det är blött ute så extra kläder behövs!!


Det blir bad igen på måndag. Vi går direkt när skolan börjar kl 8. Barnen behöver badkläder och badhanduk. Märk gärna handduken.


Information

Hämtning och lämning sker utomhus. Tidigaste lämning om man ej har fritids är kl. 07.50.

Ombyteskläder behövs här på skolan i en påse.

Gärna inneskor.

Sjukanmälan sker på admentum appen. Ni som ej har fått den att fungera måste kontakta oss eftersom vi kommer att skicka information vi adementum också.

Vårt telefonnummer:072/2057539

OBS! Vid sjukdom vill vi att ni liksom vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer att vid symptom och efter tillfrisknade stannar hemma 48 timmar.

V.9

Måndag: Bad. Badkläder och badlakan behövs.

Tisdag: Idrott inne. Ombyte och handduk.

Onsdag: Promenad.

Fredag:Barnen får ta med 1 favoritsak/leksak att visa upp och berätta om.

V.10 Sportlov


Trevlig helg

Annika, Lisa, Agnes och Malin

Rönnens tider

Mån, tis och tors 8.00-12.45

Ons och fre 8.00-12.00

Senast uppdaterad