Förskoleklass Rönnen

V.38

Tack för fin uppslutning på föräldrarmötet!

På vår  utflykt lekte vi släpvagnen, en tillitslek. Vi tittade också i skogen efter spår från ekorren. Det fanns massor av kottar som den ätit ifrån, så många att vi borde se någon liten ekorre om vi smyger ordentligt nästa gång.

Den här veckan har vi påbörjat kartläggningarna Hitta språket och Hitta matematiken. Det kommer att pågå under en period och sedan får vi köra igång med vårt " vanliga" jobb i svenska och matematik. Parallellt med det kör vi på som vanligt med musik,natur och bild

Eftersom Anders hade annnat uppdrag på torsdagen så gick vi till skogen och lekte lekar på idrotten. En härlig stund med glada barn.

Vi har klippt ekorrar och svampat vackra färger på stora papper som så småningom ska bli underlägg till våra kladdigare( lim,målarfärg) arbetsstunder.

Vi har gjort en trygghetsvandring som innebär att barnen får fundera över olika platser på skolan och tala om hur de känner för platserna. Det gör vi för att vi ska se om det finns platser där barnen känner sig otrygga på skolan.

Vi sjunger namnsånger, årstidsånger och veckodagssånger just nu

Kom ihåg att vi är ute oavsett väder och era barn behöver regnkläder/överdragskläder och stövlar här.

OBS! Ni som har barn på fritids och vill ändra dagens tid efter 7.45 meddelar oss istället för fritids.

Vi behöver 2 klassföräldrar till föräldrarrådet. Anmäl till oss om ni är intresserad annars tar vi två stycken och går efter klasslistan.


V.39

Mån: Utflykt till skogen. Ta med lillfika el frukt om man vill. Gärna ngt att dricka

Tors: Idrott. Inget ombyte behövs.

Annika Lisa och Malin

Rönnens tider:

Mån, tis och tors 8-12.45

Ons och fre 8-12.00

Senast uppdaterad 2019-09-20 12.24

Tyck till om sidan