Kontakt

Årskurs 1 läsåret 2018-2019

Välkommen till klass1 Knåda. Här kan du läsa veckobreven för årskursen.

1:ans veckobrev v.51

Nu sitter jag här och skriver årets allra sista veckobrev. Det luktar fortfarande skumtomtar och pepparkakor i klassrummet efter julbion "Polarexpressen". Med risk för att verka tjatig…men OJ vad tiden gått fort och tänk vad mycket vi lärt oss, både barnen och jag.

Det märks att det är slutet på terminen och att det lackar mot jul. Många är trötta och spända inför vad julen har att erbjuda. Det blir lätt lite ofokuserat. Därför har vi också dragit ned på takten och passat på att knyta ihop säcken. Vi har arbetat klart med olika uppgifter, och vi har pysslat. Vi har även haft förmånen att gå en adventsvandring på S:t Olof´s där vi fick följa med i berättelser tillhörande varje advent fram till julafton, både spännande och lärorikt.

Efter julledigheten så kommer vi åka både skridskor och förhoppningsvis skidor, beroende på väder och underlag. Det finns några exemplar att låna. Alla kommer att få prova på om möjlighet och förutsättningar finns. Jag ska rota mer bland lånegrejorna.

Vilken fantastisk julshow det blev. Så modiga och duktiga barn som sjöng och agerade i vår lilla julpjäs som är inspirerad utifrån Astrid Lindgrens jul.

I morgon fredag går vi på julotta i Knådas bönhus. Det är en gammal tradition här på Knåda skola. 6:orna bär facklor och vi går tillsammans i ett långt led till bönhuset där vi lyssnar på stämningsfull musik och sjunger tillsammans. Efteråt går vi tillbaka till skolan och fortsätter mysa innan vi äter lunch och sedan får jullov.

Tusen tusen Tack för fin julgåva. Ni och era barn är helt fantastiska! Slutligen vill jag önska er alla;

God Jul & Gott Nytt År

Det här händer v 2

måndag: Jullov

tisdag: Jullov

onsdag: Jullov

torsdag: Vt-19 start 8.00

fredag:

Det här händer v 3

måndag:

tisdag: Idrott ute. Skridskor.

onsdag:

torsdag: Bad

fredag: Boklån

Med vänliga hälsningar / Bibbi m.fl.

birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Kontakt

Klasslärare

Birgitta Lind
Tfn 0271-574 16
E-post birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-12-19 12.34

Tyck till om sidan