Kontakt

Årskurs 1 läsåret 2018-2019

Välkommen till klass1 Knåda. Här kan du läsa veckobreven för årskursen.

1:ans veckobrev v 20

Jag har sagt det förr MEN….vart tar tiden vägen? Det här är det ”sista” veckobrevet för läsåret. Det är inte så många skoldagar kvar och vi ska hinna klämma in både det ena och det andra, Brevet kommer vara fyllt av information för det kommande veckorna.

Vi har arbetat klart med temat kroppen och igår gjorde vi några ”Kahoot” som handlade om kroppen. Det är en digital tipspromenad kan man säga där kunskaperna testas. Efteråt pratade vi om målen som vi uppfyllt i och med arbetet med kroppen och barnen kan massor. Fröken är så stolt över alla duktiga och samarbetsvilliga barn.

Jag har också låtit eleverna skriva berättande texter och gjort diamantestet och ALLA har gjort fina framsteg, men tänk på att kunskaper är en färskvara så håll i ”tjipp-tjopp-matten” och fortsätt läs för att bibehålla den goda läskonditionen. Att läsa bidrar även till god förmåga att skriva texter, skriva meningar, meningsbyggnad och stavning mm och inte ”bara” förmågan att läsa med flyt.

På torsdag ska alla skolans elever på utflykt till Kygelvallen. Vi kommer att gå från skolan ca 9.00, (innan dess hinner vi arbeta lite i matteboken.) Packa med en matig matsäck. (Ingen skollunch denna dag.) Det kommer finnas möjlighet att grilla korv eller annat om man så vill, men kom ihåg att stek hamburgare innan, annars fastnar lunchen på gallret. Om man vill får man hämta sitt barn vid Kygelvallen, pricka då av er hos mig innan ni lämnar 12.40. Vi går sedan tillbaka 12.45.

Tisdag den 4 juni planerar jag för ”Gammeldags skoldag”. Då får barnen gärna klä sig tidsenligt samt ta med sig en liten dåtida skollunch (på frukstunden). Det kan vara mjölk i en glasflaska, och en smörgås inlindad i papper. (Psst tips: Om man känner någon som dricker Pucko be att få låna flaskan till mjölken och det går utmärkt att använda bakplåtspapper till smörgåsen) någon kanske vill ta med sig kalla pannkakor eller ett äpple. Vi kommer äta skollunch som vanligt men dagen kommer genomsyras av en skoldag för ca 100 år sedan och då är detta ett roligt inslag. Ni kommer att få hem läxor inför denna dag, dels att intervjua någon äldre samt en psalmvers ”Din klara sol” som ska läsas och helst lära sig utantill inför denna dag, läxorna får ni av mig såklart. Vi kommer prata både om livet förr, se på skolplanscher, leka lekar, prata om material då-nu samt titta på film.

Onsdagen den 5 juni ska vi städa i bänkar och ta hem allt vi gjort i ettan, så ta med kassar till denna dag.

Sist men inte minst! SKOLAVSLUTNINGEN äger rum i Ovanåkers kyrka kl 9.00. Alla elever ses en stund innan 8.40 vid gamla församlingshemmet (vid grusgångens början som leder fram till kyrkan). Och efteråt så samlas alla barn vid ”stora granen” på gräsmattan för att säga trevlig sommar innan alla pyser hem. Tidigare år har vi kunnat fika i parken där utanför men i år är det fler skolor som vill ha sin skolavslutning i kyrkan så i år får vi istället uppmana alla föräldrar att göra plats för nya besökare. Om alla åker ut vid avfarten som ligger närmare Bollnäs så underlättar vi ännu mer för de som kommer efter oss, det kan lätt bli trafikstockning annars.

Phuuu! Det blev mycket information…hoppas jag fick med allt nu. Nu kör vi så det ryker och har skoj tillsammans ända fram till lovet.

Det här händer v21

måndag: Läxor hem

tisdag: Idrott ute.

onsdag:

torsdag: Utflykt till Kygelvallen. Medtag magsäck.

fredag: Läxor åter.

Det här händer v22

måndag: Läsläxa (till gammeldags skoldag v23).

tisdag: Idrott ute.

onsdag:

torsdag: Lov

fredag: Lov

Det här händer v23

måndag:

tisdag: Gammeldags skoldag. Idrott ute (inget ombyte).

onsdag:

torsdag: Lov

fredag: Lov

Det här händer v24

måndag: Sista skoldagen

tisdag: Skolavslutning 9.00 Ovanåkers kyrka

Ha ett underbart SOMMARLOV!

Med vänliga hälsningar / Bibbi m.fl.

birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Kontakt

Klasslärare

Birgitta Lind
Tfn 0271-574 16
E-post birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-05-17 12.02

Tyck till om sidan