Kontakt

Årskurs 1 läsåret 2018-2019

Välkommen till klass1 Knåda. Här kan du läsa veckobreven för årskursen.

1:ans veckobrev v 11

Oj oj vad fort veckorna rullar på, det är redan halvvägs in i mars månad. Jag trodde för ett kort ögonblick att våren var på väg när jag hörde takdropp och fågelkvitter. Kändes nästan lite snopet när Kung Bore sedan bestämde sig för att komma tillbaka i full kraft. Men jag gillar ju vintern och nu får vi njuta mer av det vita och se fram emot vårens härligheter.

Vi har nu avslutat temat om Nordiska mytologin i dag med ett litet ”test”. Det har varit både lärorikt och spännande tycker barnen. Innan våren kommer så ska vi också avsluta området som handlar om vintern och hur djur/växter klarar av att överleva den kalla perioden i Sverige. Just nu lär vi oss mer om några stannfåglar, vi ritar, skriver och gör fåglar i lera. I matematiken går det i rasande fart för att vi ska hinna klart allt i boken. Ibland hinner man inte riktigt med och då finns det extra avsatt tid varje vecka för att ”jobba ikapp” men det kanske inte hinns med i alla fall… då kan det hända att jag stryker vissa delar eller ber eleven ta hem vid något tillfälle.

Nu när snön lade sig fint igen hade jag ju gärna åkt mer skidor, men lovat är lovat och jag lovade att börja med bollspel. Det var mycket efterlängtat av många.

Föräldrarådet sker torsdagen 21/3. Anna Hedström och Klara Davidsson är klassens representanter. Meddela dem om ni funderar över något som de kan ta med till mötet.

Nu har alla bokat en tid för utvecklingssamtal och jag ser fram emot att träffa er alla. Ni får ett samtalsunderlag från mig där också tiden för utvecklingssamtalet finns med. Ta med underlaget till samtalet. Förälder och barn ska tillsammans med mig samtala om hur det är i skolan och vi tittar på omdömen och framåtsyftande plan.

Det här händer v12

måndag:

tisdag: Idrott inne

onsdag: Ett spännande besök väntar.

torsdag:

fredag: Läxor åter.

Det här händer v13

måndag:

tisdag: Idrott inne

onsdag:

torsdag: Bad.

fredag: Läxor åter.

Med vänliga hälsningar / Bibbi m.fl.

birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Kontakt

Klasslärare

Birgitta Lind
Tfn 0271-574 16
E-post birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-03-15 09.00

Tyck till om sidan