Kontakt

Årskurs 1 läsåret 2018-2019

Välkommen till klass1 Knåda. Här kan du läsa veckobreven för årskursen.

Sommarhälsningar

Här kommer läsårets sista veckobrev. Vemodigt… ja… men jag tröstar mig med att vi snart få ses igen för sommarlovet kommer antagligen gå i lika rask takt som detta läsår.

I dag blev vi bjudna på goda tårtor som 3:an hade bakat till hela skolan, mycket uppskattat. Tack till er! Vi hade också vår sista fadderstund, lite vemodigt det också såklart men jag tror de flesta ser fram emot nya utmaningar till hösten. Det är stort att börja såväl i årskurs två som att kliva upp på högstadiet. Vi önskar alla våra faddrar ett stort lycka till och vi ses igen!

Vi hade en bra utflykt om än något blöt, men tro inte att någon gnällde…nä för dessa underbaringar hakar på och tycker det mesta är roligt trots diverse väder och svårigheter. Nu tror jag ni är lite nyfikna på vår gammeldagsskoldag… fråga era barn om dagen. Alla tog uppgiften på största allvar, satt fint i sina bänkar, var tysta, lyssnade noggrant, räckte upp handen och ställde sig upp innan de talade när de fick lov… imponerande! Fröken bestämde näääästan att vi alltid ska ha samma regler (skoltukt) som de hade för hundra år sedan. Hihihi! Förutom det där med agan, den skippar vi.

 

Skolavslutningen äger rum i Ovanåkers kyrka Kl 9.00

Barnen samlas klassvis vid ”församlingshemmet” kl 8.40.

En önskan från oss är att alla respekterar de elever som uppträder och därmed försöker hålla ned ljudnivån i publiken stora som små. Om det blir livat vill vi att ni tillfälligt lämnar lokalen.

Efteråt ses vår klass vid ”stora granen” där vi samlas för att ta en gruppbild och delar ut en kram eller två (vill iaf fröken) och önskar varandra glad sommar innan man får följa med sin familj vidare hem (alternativt fritids om man har fritids denna dag). Påminner om att vi behöver göra plats för nya besökare och därmed åker vi ut mot avfarten som ligger närmare Bollnäs.

Seeeen är det sommarlov ett skuv….

Onsdagen den 21/8 kl. 8.00 ses vi igen för att fylla ett nytt läsår med en massa nya bus…eller nää just det, vi ska ju fylla det med nya spännande teman och samla ännu fler kunskaper. Längtar!!!

Tåls att upprepas! Nyvunna kunskaper behöver underhållas. Läs gärna under lovet för att bibehålla läskunskaperna. Nytt läsår är lika med nya utmaningar och något högre krav och kunskaper bygger på varandra.

 

Inför hösten!

Jag fortsätter att vara klasslärare för era juveler under läsåret, och tillsammans med mig kommer även Hannah Jernberg (lärarstudent) samt Lydia Axelsson (speciallärare) vara med som förstärkning några tillfällen i veckan. Vi utgår från att det är samma start och sluttider samt busstider som detta läsår. Schema och slutgiltiga busstider får jag återkomma till vid uppstarten. (Jag använder sms-gruppen vid plötsliga förändringar). Många önskar nya bänkpapper, invändigt mått ca 59X50. Vårdnadshavare får delta en stund på morgonen om så önskas men jag har ingen ”föräldrainformation”. Skolfotograferingen kommer gå av stapeln onsdagen den 4 september, kan vara bra att flagga för den redan nu, den ligger endast ett par veckor inpå terminen.

Det här händer v34

måndag: Lov

tisdag: Lov

onsdag: Skolstart 8.00 Sluttid 11.30

torsdag: 8.00 – 13.30

fredag: 8.00 – 11.30

Ha ett underbart SOMMARLOV!

Med vänliga hälsningar / Bibbi m.fl.

birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Kontakt

Klasslärare

Birgitta Lind
Tfn 0271-574 16
E-post birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-06-05 13.38

Tyck till om sidan