Kontakt

Årskurs 2 läsåret 2019-2020

Klassen består av 17 elever. " Att göra fel är ett bevis på att du försöker"

2: ANS VECKOBREV Vecka 45

Tillbaka efter lov och ledighet. Härligt att äntligen få träffa alla barn igen. Tiden går fort och vi är redan framme i november. Mysigt med mörker och kyla på ett sätt men nu längtar fröken efter snön.

Ursäkta än en gång för det uteblivna veckobrevet som ni skulle fått fredagen innan lovet eller senast måndagen efter lovet. Min tid räckte inte till helt enkelt. Men så grymma som både ni och era barn är så rullar det ju på lika fint ändå.

Det har varit en skön start efter lovet och vi har smugit igång med ett nytt kapitel i matteboken, multiplikation. Vi kommer öva på 2:an, 5:an och 10:ans tabeller. Samtidigt behöver vi fortsätta nöta in addition och subtraktion 0-20 samt tidigare moment. Mycket matte blir det men det är ingen som protesterar. Många vill ha ännu MERA MATTE!

Nästa vecka påbörjar jag ett nytt och roligt tema, eller jag har vävt ihop flera olika ämnen i ett större projekt. Det kommer handla om rymden, jordgloben/världen och tiden från Big Bang fram till ”Jura” dinosauriernas tid. Det är ett stort område och som jag tror alla kommer gilla. Jag hoppas vi kommer hinna klart med allt skoj innan vi tar jullov! Målen som eleverna ska uppfylla är bland annat: Beskriva rymden och några planeter, därmed världens (Tellus) egenskaper. Namn och läge på världsdelar och hav, samt några länder som är betydelsefulla för eleven själv. Eleverna ska kunna visa/beskriva hur sol, måne och jorden rör sig i förhållande till varandra samt några stjärntecken. De ska också visa förståelse för tidslinjer och hur livet förändrats under tid på jorden.

Tidigare i veckan fick ni hem både information från föräldrarådet samt en uppamning att kontrollera kvarglömda kläder. Vi svämmas över av kläder och annat som ingen känns vid. Kom gärna och titta! Vi visar vägen där kläderna ligger. Hur ska vi göra i fortsättningen? Det är lite klurigt för oss vuxna att hålla reda på 96 elevers olika tillhörigheter och om vi ska plocka undan, tvätta osv så tas det av vår värdefulla tid som ska gå till planering inför god undervisning. Märk kläder och annat så kan vi snabbt identifiera vems som är vems och då kanske kläder som råkar hamna hos fel ägare också ges tillbaka till den rätta ägaren. För tyvärr är det så att saker försvinner på skolan, det kan vara kläder: jackor, byxor, och inneskor. Många har likadana kläder och missförstånd/förväxlingar sker ofta.

Hoppas alla har laddat ned appen till Admentum och loggat in där. Bäst fungerar Admentum via webbläsaren. Jag har skickat mail till alla vårdnadshavare med instruktioner och användarnamn. Ni ska from nu alltid anmäla frånvaro, sjuk eller ledighet, vid längre ledighet så krävs i första hand mitt godkännande och då måste ni fylla i en ledighetsansökan som tidigare. (Finns på skolans hemsida). På Admentum kan ni också se schema/lektioner. Dessa stämmer ganska bra, ibland byter jag plats på ämnen för att det ska passa dagen och orken hos barnen. OBS! Ni som har fritids…påminner igen, där måste ni lägga in scheman i Lifecare, för att undvika missförstånd. Var noggranna med att lägga in fritidstiden i direkt anslutning till skolans slut (skiljer sig något beroende på årskurs) och vid tiden innan skolstart också. När ni tar bort tid pga sjukdom/ledighet så ser inte vi i skolan orsaken. Därför kommer det nu bli mer ordning och reda på närvaro samt frånvaro. Vid ogiltig frånvaro kommer systemet skicka iväg en notis till er vårdnadshavare och antal minuter kommer registreras.

Det här händer v 46

måndag: Idrott inne.

tisdag:

onsdag: Läxdag!

torsdag: Bad.

fredag:

Det här händer v 47

måndag: Idrott inne.

tisdag:

onsdag: Läxdag!

torsdag: Bad.

fredag:

Med vänliga hälsningar/Bibbi m.fl.

birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Kontakt

Klasslärare

Birgitta Lind
E-post: birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-11-08 15.00

Tyck till om sidan