Kontakt

Årskurs 2 läsåret 2019-2020

Klassen består av 17 elever. Vi siktar mot nya mål och tillsammnas är vi ett mästerverk!

2: ANS VECKOBREV Vecka 37

Jag hinner knappt med….

Barnen arbetar på i en väldig fart och lika snabbt går dagar som blir till veckor. Alla är mycket motiverade och arbetar på jättebra. Jag har flera gånger blivit så stolt över elevernas framsteg. Jag har upptäck att många av barnen är fantastiskt lässugna. Vi har infört tystläsning under korta pass och de avverkar bok efter bok efter sin egen förmåga. Efter varje läst bok får varje elev skriva en bokrecension och sedan berätta om sin bok inför klassen. Således får alla elever träna på att prata inför grupp samt träna på att ge varandra feedback i form av, ”2 stjärnor och en önskan”. Denna kamratbedömning kommer efterhand utvecklas för att eleverna ska kunna förbättra sina egna och andras arbeten, exempelvis texter.

Tusen tack till alla som kom på föräldramötet, det är alltid lika trevligt att få se er och att prata om ”ditten och datten”. Vi eller det var väl mest jag som babblade på som vanligt, om:

  • Vad vi gör i skolan just nu, lite om läsläran ”Livet i bokstavslandet” och om matteboken. Ni fick inloggningar till den digitala delen som tillhör matteboken, hoppas ni kan surfa in och hitta några roliga övningar.
  • Vår nalle ”Albert” har nu gett sig ut på äventyr, vi hoppas att få många mail från hans resa.
  • Vi pratade också om vikten av närvaro, om hur frånvaron kommer registreras, samt om den nya lärplattformen som kommer att startas upp inom kort (mer info kommer om Admentum).
  • Föräldrarådsrepresentanterna Anna och Klara fortsätter även detta år att föra klassens talan, och nästa möte för dem är 24 oktober kl: 18.30. Hör av er till dem om ni har något ni vill att de ska ta upp med övriga representanter från skolan samt Chris.
  • Utvecklingssamtalen kör igång redan måndag 16 september. Kom ihåg att fyll i en lämplig tid.
  • Slutligen samtalade vi i grupper om att vara föräldrar i ”Cybervärlden” vi resonerade om ålder, tidsbegränsningar, spel (ålder), ska det vara lika för alla och delaktighet. Under den gemensamma delen så deltog skolsyster samt skolkurator som pratade vidare om vikten av att vara delaktig och att sätta gränser, de rekommenderade en sida som heter ”Surfa lugnt” där finns många bra tips samt experter som kan svara på frågor. Kicka in där vettja!

”Strålande sol” eller i alla fall en hel del sol med lite värme och inget regn, lyckades vi pricka in under fredagens Skoljogg. Glada barn traskade på, lite olika långt men de flesta tog både ett eller två extra varv uppe i Kygelvallen. Kul att bryta av det vanliga skoljobbet mot en rolig utflykt som fylls av god mat, motion, lek och frisk luft.

Skulle vilja be er att skicka in era mailadresser till mig. Tack på förhand!

Det här händer v 38

måndag: Besök av trollkarl. Idrott inne. Alltid ombyte och dusch. Utvecklingssamtalen startar.

tisdag:

onsdag: Läxdag!

torsdag: ”200 dagar smartare”

fredag:

Det här händer v 39

måndag: Idrott inne.

tisdag:

onsdag: Läxdag!

torsdag:

fredag:

Med vänliga hälsningar/Bibbi m.fl.

birgitta.lind@utb.ovanaker.se

 

Kontakt

Klasslärare

Birgitta Lind
E-post: birgitta.lind@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-16 08.30

Tyck till om sidan