Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V. 12

Denna vecka:
På svenskan har vi jobbat med bokstaven F. Barnen har spårat, stavat och läst ord med F. Vi har läst och skickat hem den nya läsläxan. Veckans bokstavsdjur var fisk och barnen har gjort fina fiskar.
I matte har vi fortsatt arbetat i matteboken med addition och subtraktion inom talområdet 10-20. Vi fortsätter även att arbeta med 10.monkeys.com.
I no har vi läst texter om månaderna januari, februari och mars och svarat på frågor som är kopplade till texterna. Vi tittade också på en film om hur djuren klarar av vintern och kylan.
I so har vi pratat om hur man är som kompis mot varandra och vi såg en film om att våga säga ifrån om någon säger eller gör något dumt.
På engelskan fortsatte vi arbeta med I like/don´t like med orden apples, bananas, cakes, buiscuits, pizza, hamburgers, chips och sandwiches. Barnen använde kort med alla dessa saker på och arbetade två och två med att tala om I like/don´t like.
På musiken fick vi besök av Nina Söderqvist. Hon berättade om sin barndom och hur hon blev artist. Vi sjöng låten för henne som vi skrev tillsammans till melodin ”I love rock'roll”. Barnen fick ställa frågor till henne och i slutet tog vi ett gruppfoto tillsammans. De barnen som ville fick även ta ett kort ensam med henne som vi mailat hem. Barnen fick också en varsin autograf.
På idrotten hade Evy gjort en motorikbana.

Information

Kom ihåg att det är idrott inne och att ta med ombyte och handduk!
Vi vill påminna alla er som lämnar av era barn för att gå upp själv till skolan att lämna av dem vid bussrunden för att de ska gå gångvägen upp till skolan. Inget barn ska gå själv på parkeringen!

Vi vill skicka ett stort tack till alla anhöriga som hjälpt till med isen vid skolan!

För att spara på onödigt utskrivna papper vill vi gärna att ni tar emot hembreven på e-post. De som vill få det skickar ett mail till helena.hannestrand@utb.ovanaker.se skriv hembrev i rubriken och gärna ert namn i meddelandet så vi vet vilket barn som inte behöver papperskopian.

Händer framöver:

 

V. 13


Måndag


Tisdag

Bad - Gröna gruppen.

Onsdag

Idrott inne - ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12.10.

Torsdag

Läsläxa skickas hem.

Fredag

Bad - Röda gruppen.

 

V. 14


Måndag


Tisdag

Bad - Gröna gruppen.

Onsdag

Idrott inne - ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12.10.

Torsdag

Läsläxa skickas hem.

Fredag

Bad - Röda gruppen.

Trevlig helg

Elin och Helena

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-03-25 07.31

Tyck till om sidan