Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V. 15

Denna vecka:
På svenskan har vi arbetat med bokstaven G. Barnen har spårat och skrivit ord med G. Vi har läst och skickat hem den nya läsläxan. Barnen har skrivit egna berättelser till färdiga bilder och läst upp för klassen.
I matte har vi rättat och gjort klart ett kapitel i matteboken. Vi har även repeterat talraden och addition där summan står först, till exempel 15=11+__. Vi fortsätter att arbeta med 10.monkeys.com.
I no har vi varit ute och pratat och tittat på vårtecken. Barnen fick försöka hitta något som de själva tyckte var ett vårtecken. Vi pratade om flyttfåglar och att de kommer tillbaka nu på hösten och läste om några fåglar, gräsanden, ormvråken och hackspetten och svarade på några frågor om dem.
Vi har fortsatt arbetat med programmering och Robot City. Denna vecka skulle barnen försöka rädda en robot genom att följa pilar och lista ut rätt väg. Barnen har även gjort ett armband med mönster genom att följa koder och instruktioner med bland annat begreppen häften och dubbelt.
Vi är med i en monstertävling där vi har chansen att vinna 5 valfria böcker. Barnen har ritat egna monster som kommer att skickas in. De har även skrivit vad monstren heter, vad de tycker om att göra, vad de äter och vad de blir arg av.
På engelskan tittade vi på ett avsnitt av Pick a colour som handlade om djur. Vi har även tittat på ett annat avsnitt som var om hälsningsfraser, presentation, morgon/kväll och siffror.
På musiken fortsätter vi träna på skolavslutningssången.
På idrotten fick barnen leka olika lekar.

Information

Det är flera som glömmer bort att ta med läsläxan på onsdagar, kom ihåg att skicka med den, både läsboken och skrivboken.

Kom ihåg att vi har pälsallergi på skolan!

Nästa vecka (v.16) börjar idrotten att vara ute, så kom ihåg att ta med ombyte och handduk.

För att spara på onödigt utskrivna papper vill vi gärna att ni tar emot hembreven på e-post. De som vill få det skickar ett mail till elin.persson@utb.ovanaker.se skriv hembrev i rubriken och gärna ert namn i meddelandet så vi vet vilket barn som inte behöver papperskopian.

Händer framöver:

V. 16


Måndag


Tisdag


Onsdag

Idrott ute – Ombyte och dusch. Läsläxan till skolan. Vi slutar 12.10

Torsdag

Skärtorsdag – Vi slutar efter lunch. Bussar går kl. 12.05

Fredag

 

 

V. 17


Måndag

Lov

Tisdag

Lov

Onsdag

Lov

Torsdag

Lov

Fredag

Lov

Trevlig helg önskar Elin och Helena

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-04-15 14.43

Tyck till om sidan