Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V.3

Denna vecka:
I torsdags fick vi dansa med Julia Ehrstrand, som är en professionell dansare i New York. Hon hälsade att det var roligt att jobba med era barn som deltog, var jätteduktiga och trevliga!
På svenskan har vi pratat om att en mening innehåller någon som gör något. Meningar börjar med stor bokstav och slutar med punkt. Vi har övat att skriva meningar till bilder, detta gjorde vi på dator. Veckans bokstav har varit Ä, vi har spårat, lyssnat och skrivit Ä. Det är lite krångligt eftersom E och Ä kan låta som varandra och då ställer till det när de ska skriva.
På matten har vi varit ute och uppskattat längd och tid. Barnen fick gissa deras längd genom att göra ett sträck i snön och sedan lägga sig ned och med hjälp av en kompis kunde de se om deras uppskattning stämde eller ej. De fick även gissa hur många gånger de kunde hoppa på en minut och vi kom fram till att de kunde hoppa flera gånger än vad de trodde från början. De fick också gissa om de hann springa runt skolan på en minut eller inte. Till sist lekte vi under hökens vingar kom fast en annan variant med siffror istället för färger. Under två arbetspass har vi arbetat med problemlösning i grupper. Grupperna fick en varsin problemlösning som de skulle lösa tillsammans och alla skulle vara delaktiga. Vi har även börjat arbeta i en ny mattebok med tiotal och tiohopp.
I so har vi pratat om att barn går i skolan gratis, har gratis tandvård o.s.v, samt varför det är så och därmed diskuterat att vi betalar skatt. Vi pratade om vad skatt är, vad det går till, restskatt och moms. Vi såg en film om detta och gjorde en gemensam tankekarta om skatt. Vi har även pratat om polisen och deras arbete och sett en film om det. Vi skrev ned stödord och gjorde en gemensam text om polisen.
På engelskan övade vi fraser för leksaker t.ex. This is my… doll, car, computer, bear, kite, toys, skateboard.

Information:

V.4 åker vi skridskor så se över utrustningen. Det finns några skridskor att låna på skolan men då behöver ni meddela det under v.3 så vi kan prova ut. Hjälm är obligatoriskt, helst med galler.

V.3 har ni fått en läsläxa med text och frågor. På onsdag kommer vi att jobba vidare med fler frågor så läs texten flera gånger.

På måndag 21/1 får klassen en ny elev. Vi hälsar honom välkommen!

V.4


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott ute - Skridskor. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa skickas hem.

Fredag

Bad - Röd grupp

V.5


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott ute - Skridskor. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa skickas hem.

Fredag

Bad - Röd grupp

Trevlig helg
Helena och Elin

Helena: 070-542 08 23
helena.hannestrand@utb.ovanaker.se

Sjukanmälan till skolans telefon/telefonsvarare 57 237 eller med sms till Helenas mobil

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-02-25 13.35

Tyck till om sidan