Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V.41

Denna vecka:
Veckans höjdpunkt var nog när trollkarlen Håkan Berg besökte skolan på tisdagen. Han berättade lite om hur han blev trollkarl och att han idag har det som yrke. När han var liten tyckte många att han var lite udda och konstig men talade om att de flesta ibland känner sig annorlunda. Idag kan han leva på sin ”annorlundahet”. Barnen fick lära sig ett trick och vi hoppas att ni fått se det!
Vi fortsätter med ”grisrundan” varje morgon. Den här veckan har det varit rejäl frost så landskapet har sett lite annorlunda ut, vi har upptäckt att gräs och blad är täckta av kristaller. Även vattenpölarna har ”fått” is som går att knacka lös.
I matte har vi avslutat det första kapitlet och gått in på kapitel två. Vi har repeterat begreppen fler och färre samt övat vad dubbelt så mycket är. Barnen har lätt att förväxla det med +2 för att det är två gånger men dubbelt är lika mycket och lika mycket igen.
I svenska har vi repeterat de 4 första bokstäverna OMAS. Vi har tittat, klippt isär och byggt ihop meningar. Vi läser läxläxan och märker att barnen har kommit igång jättebra med läsningen.
I SO har vi börjat arbeta med FN och barnkonventionen, vad det står för och att alla barn har rätt att gå i skolan. Vi har även pratat mer om trafiksäkerhet och de har fått hem en egen reflexväst.
I NO har vi arbetat mer med hösten. Vi har varit ute och plockat löv där de fick lägga ett mönster med löv och olika bokstäver och siffror som vi arbetat med. Vi har även sett på film om djur på hösten, flyttfåglar och brunbjörn.
I musiken började vi arbeta med att det går att göra egna instrument som vi kommer göra nästa vecka.
På engelskan har vi repeterat fraserna He’s got …/She’s got … + färger och ansiktsdelar eyes, ears, mouth, nose, hair.

Information:

V.41 flyttar idrotten in.
Ombyte, skor och handduk. Skor kan vara springskor ni haft ute men tvättat ren dock inga sulor som gör märken på golvet.

Många elever upplever att det är lite ”äckligt” på toaletterna. Vi har pratat ”toavett”, bla. att alla sitter ner när de kissar, att man behöver torka sig och torka noga samt tvätta händerna. Bra om ni kan öva på detta hemma också.

Det finns fall av springmask på skolan, är man drabbad märks det tydligas genom att det kliar i rumpan. Vi hänvisar till vårdupplysningen 1177 för information.

Händer framöver:

V.41


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott inne, ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa hem

Fredag

Bad - Röd grupp

V.42


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott inne, ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa hem

Fredag

Bad - Röd gruppKontakt

Senast uppdaterad 2018-11-05 20.03

Tyck till om sidan