Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V.43

Denna vecka:
I matte har vi jobbat vidare med addition och talen 6,7 och 8. Vi repeterar begreppen för räknesättet addition, man adderar och term + term = summa. Vi har även gått in på den webb-baserade delen av vår mattebok och bekantat oss med hur den ser ut och vad man kan göra där.
I svenska har veckans bokstav varit L, vi lyssnar efter L i ord, vi ljudar, skriver och läser ord med L. Veckans bokstavsdjur var lejon, de sitter ovanför barnens hyllor i korridoren. Vi läser upp den gamla läsläxan och läser i låneböcker.
I so har vi fortsatt arbeta kring barnkonventionen och att vi alla är olika. Vi pratade om ord som gör ont och skapade en kompis-sol som beskrev hur en bra kompis ska vara. Vi har även gjort reflexgubbar där aluminiumfolie användes till reflexerna.
I No har vi jobbat kring hörseln, bla. fick de lyssna på olika ljud och gissa vad det var.
På bilden gjorde vi rönnbärsbilder. Med hjälp av vattenfärg och en penna trycktes rönnbär och sedan målades bladen med en pensel.
På musiken använde vi de maracas som barnen har gjort, vi övade takt och rytm. Vi har även målat maracasen, vi började med att måla hela i en grundfärg och sedan gjorde vi mönster på dom.

Information:

Vi skickar ingen läsläxa över höstlovet men vi vill uppmana alla att låna böcker på biblioteket i skolan eller på byn och läsa själva under lovet.

 

V.43


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott inne, ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag


Fredag

Bad - Röd grupp

V.44

HÖSTLOV

Helena: 070-542 08 23
helena.hannestrand@utb.ovanaker.se

Sjukanmälan med sms till Helenas mobil.

Trevlig helg!

Kontakt

Befattning

Helena Hännestrand
Elin Persson

Senast uppdaterad 2019-02-12 15.19

Tyck till om sidan