Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V.44-45

Denna vecka:
I matte har vi övat på begreppet dubbelt och hälften. Vi har även arbetat klart i matteboken inför lovet.
I svenska har vi haft E som veckans bokstav. Vi har läst den gamla läsläxan men det skickas inte hem någon ny läsläxa över lovet. Låna gärna böcker på biblioteket och läs själva på lovet. Taa hjälp av bibliotekarierna om ni är osäker på vilka böcker som passar ert barn. Vi har fortsatt gjort meningar på datorer med hjälp av ordbilder, de fick också skriva några valfria meningar med fokus på storbokstav och punkt.
I SO har vi tillsammans med 3:an och 2:an bestämt att göra en FN-bild tillsammans. Varje klass fick två papper var och barnen skulle klippa ut olika färger i tidningar och limma fast på papperet sedan. Därefter sätts alla 6 bilder ihop och bildar en FN-bild. Vi har även gjort klart reflexbilderna från förra veckan.
I NO har vi fortsatt arbeta med hörseln. Vi provade på viskningsleken och hur olika föremål kan låta.
På engelskan har vi övat på kroppsdelar, barnen fick ett varsitt kort med antingen en bild eller ett ord och de skulle leta upp sin kompis som hade lika bild eller ord.
På musiken har vi lyssnat på sånger med veckans bokstav E och sjungit med, bland annat Ekorrn satt i granen och En busschaufför. Vi tog även fram våra maracas och testade olika takter.
Eftersom det snart är halloween har vi även gjort spöken.

Information:

Vi skickar ingen läsläxa över höstlovet men vi vill uppmana alla att låna böcker på biblioteket i skolan eller på byn och läsa själva under lovet.

Vi kommer få en ny elev i klassen. På måndag börjar Cesar som kommer från Venezuela, han har tidigare gått i Alfta men nu flyttar han till oss. Vi hälsar honom välkommen!

Händer framöver:

V.44

HÖSTLOV


V.45


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott inne, ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa hem

Fredag

Bad - Röd grupp

Trevligt lov!

Helena och Elin 

 

 

Kontakt


Helena Hännestrand
helena.hannestrand@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-11-12 20.43

Tyck till om sidan