Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V.46

Denna vecka:
Vi fortsätter med att gå grisrundan på mornarna och vi upplever det som att barnen också gillar det. Oftast är det Helena som är snigeln men ibland händer det att hon är snabbare…
I matte har vi arbetat med dubbelt och barnen använde kapsyler för att lägga dubbelt så många. Vi har även börjat i ett nytt kapitel i matteboken med siffran 9 och 10. De har också spelat mattespel med dubbelt och tiokamrater. Öva gärna talkamrater och dubbelt hemma. Övar ni tiokamraterna kan ni säga ett tal och så ska barnet säga dess tiokamrat tex. 7 och då är tiokamraten 3.
I svenska har vi haft N som veckans bokstav. Vi har plockat stenar som vi förvandlar till nyckelpigor med hjälp av lite färg. Vi har arbetat med meningar från kapitel 7 i läsläxan. Vi har läst, klippt itu och byggt ihop meningarna. Där efter skrev vi dem på datorn. Vi har läst och skickat hem den nya läsläxa.
I no har vi fortsatt arbeta med sinnena. Barnen fick lukta i burkar och gissa innehållet. De fick även titta på synvillor och beskriva olika föremål genom synen.
I so har vi börjat arbeta med nordisk mytologi och asagudar. Vi har pratat och sett på film om det, samt skrivit om asaguden Oden.
På engelskan har vi repeterat lite, vi har övat på några klädesplagg, räkneorden 1-20, hälsningsfraser och några kroppsdelar.

Information:

Det är några som inte lämnat in lappen om utvecklingssamtal, kom ihåg den på måndag!

Barnen har fått med en reflex och informationsblad om det, en trafikkalender och en barnbokskatalog. Kika gärna i katalogen tillsammans och försök att hitta några böcker som ni vill låna på biblioteket!


V.46


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott inne, ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa hem

Fredag

Bad - Röd grupp

V.47


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott inne, ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa hem

Fredag

Bad - Röd grupp

Trevlig helg
Elin och Helena

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2018-12-02 22.29

Tyck till om sidan