Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V.5

Denna vecka:
Vi har haft lite extra fokus på att vi har gått 100 dagar i skolan. Detta inträffade på onsdagen men vi firade i 2 dagar. Vi har gjort en 100 utställning, skrivit, pysslat och räknat. Barnen har gjort en krona och fått ett diplom. På torsdagen avslutade vi med att titta på film och mumsa popcorn och lite godis.
På svenskan har vi skrivit ord, vi försäkte att komma upp i 100 var men vi nådde inte riktigt fram. Vi har läst den nya läsläxan och skickat hem den. Vi har jobbat med veckans bokstav som var Å.
I matte har vi jobbat vidare med addition, +0, +1 och +2 men även dubbelt och hälften. Vi har räknat till 100 flera gånger denna vecka bla då barnen har fått räknat upp 100 saker till utställningen. Hur gör man lämpligast för att inte tappa bort sig och behöva börja om?
I so har vi arbetat vidare med brandstationen och brandmän. Vi har använt oss av den text vi markerade ord i och använt de orden till att tillsammans skriva en egen faktatext om brandstationen/brandmän. Efter det har barnen i par börjat att skriva en egen text utifrån stödorden.
Det har varit elevensval och tillsammans med klass 2 har barnen haft en lektion med no/Teknik försök, Göra serie på I-pad, programmering eller praktisk matte.
På engelskan repeterade vi fraser för olika verb, alltså vad man gör. t.ex. jumping, swimming, dancing, singing, playing tennis, playing football. What is he/she doing? He/she is… What are you doing?
I´m …
Även väder diskuterades. What’s the weather like? It’s sunny, rainy, cloudy windy, snowy.

Information:

Nu ska det funka att ringa in sjukanmälan på skolans telefonsvarare 0271-57237. Men ni får gärna skicka sms till Helena eller Elin istället.

Det har varit lite kallt och kan så bli nästa vecka. Vi planerar att åka skridskor och kan åka mellan kl. 8-11 så vi har möjlighet att anpassa oss om det är för kallt. Om vädret inte tillåter är vi inne och då behövs inget ombyte.

Händer framöver:

V.6


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott ute - skridskor. Läxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa hem.

Fredag

Bad - Röd grupp

V.7


Måndag


Tisdag

Bad - Grön grupp

Onsdag

Idrott ute - skridskor. Läxa till skolan. Vi slutar 12:10

Torsdag

Läsläxa hem.

Fredag

Bad - Röd grupp

Trevlig helg
Helena, Elin och Hannah

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-02-25 13.31

Tyck till om sidan