Kontakt

HEMBREV FÖR V. 52 OCH JULLOV

Denna vecka:
Ja då har det gått en hel termin! På måndagen hade vi pyssel tillsammans med faddrar i 6:an hela förmiddagen och det kan hända att det dyker upp någon julklapp till er… På fredagen startade vi med att gå till bönhuset och delta i den årliga julottan som 6:orna håller i. Annars har vi jobbat klart och avslutat de jobb som vi har jobbat med.
I matte har vi avslutat det sista kapitlet i boken, vi har denna vecka jobbat med längd och centimeter och övat att mäta med linjal. Vi har uppskattat och mätt olika saker i klassrummet.
I svenskan har veckans bokstav varit Dd och som vanligt har vi skrivit, lyssnat och ljudat ord där bokstaven ingår. Vi jobbar både i vår bok och med häften. Vi har även skrivit en saga.
I so har vi varit på adventsvandring på Sankt Olofs kapell, Vi gick till olika rum och där berättade ängeln Gabriel om Maria och Josef, tomten om hur det hela startade med Nicolaus, Lucia berättade om hur vad hon gjorde och varför hon blev ett helgon. Till sist träffade vi den heliga familjen som berättade om Jesu födelse och där sjöng vi tillsammans.
På idrotten fick eleverna dansa traditionella juldanser.

Information:

Vi gör om i grupperna så ni får en ny grupp indelning med hembrevet. Grön grupp badar på tisdagar och Röd grupp på fredagar.

Vi är osäkra på om det blir bad den första fredagen. Vi meddelar det på torsdagen.

Händer framöver:

22/12-9/1 JULLOV

10/1-19 Vanlig skoldag.

God jul och gott nytt år

Helena och Elin

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-01-09 12.55

Tyck till om sidan