Kontakt

Veckobrev vecka 38

Denna vecka:
Den här veckan har vi uppmärksammat Hälsoväckan. Vi har bl.a. varit ute och sprungit/joggat/promenerat 2 varv på en runda vid skolan, det tar ca 15 minuter. På onsdagen gick vi skoljoggen och vi har även provat på parkour-banan i gympasalen. Vi har och kommer att fortsätta att jobba med temat på No lektionerna.
I matte har vi fortsatt att jobba med siffor. Vi har kommit till siffran 5 och vi övar bl.a. antalet/mängden, att forma siffran rätt och att dela upp talet i dess talkamrater.
I svenska har vi fortsatt med bokstavsarbetet. Veckans bokstav har varit M och vi övar bl.a. att forma bokstaven rätt, lyssna efter ljudet i ord, var hör du M i orm, tomat eller mos? först mitten eller sist? Vi har även läst det kapitel som barnen haft i läxa och läst ett nytt kapitel som barnen har i läxa tills på onsdag. Vi fortsätter att skriva på datorerna. Barnen tycker att det är roligt att höra vad de skriver och det är ännu roligare om man ändrar hastigheten på talet till väldigt sakta eller väldigt fort…
I So har vi tittat på vikten av reflexer, barnen fick även med sig en reflex hem.
I No har vi tittat på höstens kännetecken, vad händer i naturen med djur och växter. Vi har även startat ett område som hör till hälsa då vi denna vecka har uppmärksammat Hälsoväckan. Vi började den här veckan med att prata om mat och tallriksmodellen.
På engelskan har vi repeterat fraserna How old are you? I´m 7 years old. Vi övar även räkneorden 0-10 samt färgerna red, blue, yellow, black, white.
På bilden har vi gjort ett höstträd.

Information:

Vi tänker fortsätta med att varje dag (förutom onsdag då det är idrott) gå/springa de 2 varven på rundan vid skolan. Vi kommer att börja med det på mornarna och vi gör även om det är dåligt väder. Därför är det viktigt att barnen har kläder efter väder!

Händer framöver:

V.38

Måndag
Tisdag Bad - Grön grupp. Föräldramöte.
Onsdag Idrott ute – ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12.10
Torsdag Läsläxa hem.
Fredag Bad - Röd grupp

V.39
Måndag
Tisdag Bad - Grön grupp.
Onsdag Idrott ute – ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12.10
Torsdag Läsläxa hem.
Fredag Bad - Röd grupp

Trevlig helg Helena och Elin

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2018-09-21 13.40

Tyck till om sidan