Kontakt

ETTANS HEMBREV FÖR V. 8

Denna vecka:
Vi fortsätter med grisrundan och vi har gått i regn, snö och blåst. I mörker och solsken men denna vecka skrattade vi gott. Då vägen vi går inte sandas gick vi i torsdags gångvägen mot Sälgs istället. Det visade sig att det inte var sandat där heller så vi gick som Bambi på hal is och kom knappt vidare på ett ställe, be barnen berätta om de inte redan gjort det. Bilder på baksidan.
På svenskan har vi jobbat med bokstaven H. Det är en lite speciell bokstav att läsa eftersom den ljudas tillsammans med nästa bokstav, t.ex. ha, he, hi, hu. Vi spårar, stavar och läser ord med h och veckans bokstavsdjur har varit haj. Vi har även jobbat med sammansatta ord, vi har bla skrivit ord som innehåller ordet vatten eftersom skolan deltar i Eu-projektet ”Fresh water crisis” och detta är en aktivitet i projektet.
I matte har vi arbetat och rättat i matteboken. Vi har jobbat med hälften, subtraktion och börjat med talen 11-19. Vi har även använt datorer och arbetat med 10monkeys.com. Väldigt uppskattat av barnen så använd gärna denna sida hemma också om barnen är sjuk eller är hemma!
I so har barnen arbetat klart i grupper med samhällsfunktionerna. De har gjort tankekartor och ritat bilder till som vi har satt upp i korridoren.
I no har vi börjat ett arbete om vintern. Vi diskuterade vad vintern är, att jordaxeln lutar och vad djuren gör på vintern. Vi såg en film och läste en text tillsammans.
På engelskan tittade vi på ett avsnitt som övade fraser som t.ex. I like/don´t like... He/She likes/dosen’t like… cooking, watching TV, playing on the computer…
På musiken sjöng vi sånger som vi gör rörelser till.
På idrotten var vi inne och övade att kasta/fånga/lämna över en boll på olika sätt. Vi spelade även basketfia.

Information

Vi vill påminna om att läsläxan behöver vara med till skolan på onsdagar!

V.9 åker vi skidor. De som behöver låna måste meddela det på måndag så vi har chans att prova ut pjäxor och skidor innan onsdag! Ni andra MÄRK alla saker, för av erfarenhet vet vi att det står och även ligger utspritt många likadana par skidor och stavar och barnen vet inte vilka som är deras…

Torsdag 14/3 planerar vi att ha friluftsdag, F-3 är på/runt skolan och äter lunchen i matsalen. Mer info kommer nästa vecka.

Händer framöver:

 

V.9


Måndag


Tisdag

Bad - gröna gruppen

Onsdag

Idrott ute - skidor. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12.10.

Torsdag

Läsläxa skickas hem.

Fredag

Bad - röda gruppen


V.10

SPORTLOV

Måndag


Tisdag


Onsdag


Torsdag


Fredag

 

Trevlig helg
Helena, Elin och Hannah

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-02-25 13.49

Tyck till om sidan