Veckobrev vecka 37

Denna vecka:

I matte har vi fortsatt att jobba med siffor. Vi har jobbat med talen 0-4, vi övar bl.a. antalet/mängden, att forma siffran rätt och att dela upp talet i dess talkamrater, t.ex talet 4 har talkamraterna 0+4, 1+3, 2+2, 3+1 och 4+0. Vi har även ett material som heter numicon som vi använder i matteundervisningen och det kommer vi att visa på föräldramötet. Vi har även spelat spel och memory.
I svenska har vi börjat med bokstavsarbetet. Veckans bokstav har varit O och vi övar bl.a. att forma bokstaven rätt, lyssna efter ljudet i ord, var hör du O i orm, fot eller sko? först mitten eller sist? Vi uppmärksammar att o kan låta olika som i t.ex. fot och ost. Vi har även läst och skickat hem det första kapitlet i läsläxan. Med läxan följer ett informationsblad där vi skrivit ner vad vi vill att ni fokuserar på. Vi kommer även att prata om och titta på de olika böckerna på föräldramötet. Vi har också skrivit på datorerna och med talsyntesen provar de sig fram.
I So har vi jobbat vidare med temat ”att vara vänner” vi har tittat på film och pratat om hur man är som kompis, är flickor och pojkar kompis på olika sätt? Vi har även lyssnat om barnen upplever några otrygga platser på skolan.
I No/teknik har vi fortsatt att jobba med granen och tittat på uppfinningen saxen, vi har även använt oss mycket av saxen denna vecka i olika klippövningar och det gäller att hålla tungan rätt i munnen!
På idrotten övade barnen friidrott. De lekte även lekar för att öva regler och turtagning.
På engelskan har vi övat fraserna How old are you? I´m 7 years old. Vi övar även räkneorden 0-10 samt färgerna red, blue, yellow, black, white.


Information:

Fortfarande saknar flera av barnen regnkläder eller stövlar. I torsdags regnade det på rasterna och då fick några vara under ”taket” hela rasten eftersom de inte hade regnkläder och vi är ute i alla väder...

V.37 är det hälsoväcka och skolan har olika aktiviteter, se allmän info på bilaga och klass info på baksidan.

Händer framöver:

V.37 HÄLSOVÄCKA
Måndag
Tisdag Bad - Grön grupp
Onsdag Skoljoggen, ta med fika till skogen. Vi slutar 12.10
Torsdag Läsläxa till skolan och ny läxa hem.
Fredag Bad - Röd grupp

V.38
Måndag
Tisdag Bad - Grön grupp. Föräldramöte.
Onsdag Idrott ute – ombyte och dusch. Läsläxa till skolan. Vi slutar 12.10
Torsdag Läsläxa hem.
Fredag Bad - Röd grupp

Trevlig helg Helena och Elin

Senast uppdaterad 2018-09-21 13.39

Tyck till om sidan