Kontakt

TVÅANS HEMBREV FÖR V. 38

Denna vecka:
På svenskan arbetar vi i ZickZack varje vecka. Vi kommer arbeta mycket med att skriva fint, meningar och texter. Vi fokuserar på en av de i taget så inte barnen behöver hålla kolla på flera saker samtidigt. Vi har läst och skickat hem nya läsläxan, samt skrivit i veckoboken som vi gör varje vecka.
På matten har vi börjat i det andra kapitlet som handlar om bråk, ½, ⅓, ¼ osv. Barnen har klippt cirklar och rektanglar och delat in de i ½ och ¼. Vi kommer fortsätta att arbeta med problemlösning i grupp en gång i veckan.
På no har vi fortsatt arbeta med växter och sortera in i grupper, hittat likheter och olikheter. Vi pratade även om hur en växt ser ut och vad dess delar heter: rot, stjälk, blad, blomma. Detta kopplade vi till bilden och barnen fick rita en egen blomma med dessa fyra delar.
På so har vi pratat om yrken och hur vi tjänar pengar. Det blev en rolig diskussion kring vad deras drömyrke är och de var nyfikna på vad jag ville jobba som när jag var barn, hur jag kom på att jag ville bli lärare samt hur jag blev det.
På idrotten har de haft orientering och lekar.

Information
Alla har fått hem ett papper med råd för behandling av löss från skolsköterskan.

Idrotten kommer att vara utomhus fram till höstlovet.

Vi har valt två nya föräldrar som ska vara med på föräldrarådet den 17 oktober kl. 18.30-20.00.

Kom ihåg att det är pälsdjursallergi på skolan och i klassen! Låt inte barnen gosa med djur på morgonen och byt strumpor.

Händer framöver:
V. 39 Utvecklingssamtal börjar
Måndag
Tisdag Läsläxan tillbaka.
Onsdag Läsläxan skickas hem.
Torsdag Idrott ute. Ombyte och handduk.
Fredag

v. 40
Måndag
Tisdag Läsläxan tillbaka.
Onsdag Läsläxan skickas hem.
Torsdag Idrott ute. Ombyte och handduk.
Fredag

Trevlig helg önskar Elin och Johanna

Kontakt

Senast uppdaterad 2019-09-20 07.17

Tyck till om sidan