Kontakt

Tvåans hembrev för v.41

Denna vecka:
På svenskan har barnen arbetat i den nya Zickzack boken. Vi började med att läsa den första texten tillsammans och markera viktiga ord i texten. Cia har varit i klassen och gjort läskedjor där barnen skulle markera där det var två likadana bokstäver, där det skulle vara punkt i meningar som satt ihop och markera vilka ord det var när orden satt ihop. På torsdagen arbetade vi med Reading to learn, vi läste en berättelse tillsammans och markera viktiga ord i texten som hade betydelse, sedan skrev vi en gemensam berättelse.
På matten har vi rättat och arbetat klart i det andra kapitlet i matteboken. De har även arbetat på bingel.se med olika uppgifter som var kopplade till matteboken.
På so har vi diskuterat värdet av pengar, varför vi har sedlar och mynt, att vi kan betala med kort och mobilen idag, hur det skulle vara om vi betalade med något annat än det vi har idag.
På bilden har barnen gjort loppor som de fick ta med hem.
På engelskan har vi pratat om mat, cheese, egg, tomato, bread, ham, Milk m.m. Barnen har använt flashcard och ett hjul som de snurrar på för att träna på orden. Vi har även arbetat i ett häfte om mat och skrivit orden.
På idrotten lekte barnen lekar, minutboll, under hökens vingar kom och bolljägare.

Information

Barnen turas om att bada varannan vecka. Badet är på måndagar efter lunch.

Kom ihåg att det är pälsdjursallergi på skolan och i klassen! Låt inte barnen gosa med djur på morgonen och byt strumpor.

Händer framöver:
V. 42
Måndag Bad - Gröna gruppen
Tisdag Läsläxan tillbaka.
Onsdag Läsläxan skickas hem.
Torsdag Idrott inne. Ombyte och handduk. Föräldraråd 18.30
Fredag

v. 43
Måndag Bad - Röda gruppen
Tisdag Läsläxan tillbaka.
Onsdag
Torsdag Idrott inne. Ombyte och handduk.
Fredag

Trevlig helg önskar Elin och Johanna.

Kontakt

Senast uppdaterad 2019-10-11 07.13

Tyck till om sidan