Kontakt

Tvåans hembrev för v.42

Denna vecka:
På svenskan har barnen arbetat i Zickzack boken. Vi svarade på frågor om hur en text kan vara uppbyggd. Förra veckan skrev vi en gemensam berättelse tillsammans och denna vecka fick barnen skriva en egen berättelse på dator där de bytte ut orden som vi hade markerat mot egna namn/platser/personer. Vi fortsätter att skriva fint och skriver i boken om mig själv.
På matten har vi börjat i ett nytt kapitel i matteboken. I detta kapitel kommer vi arbeta med tredimensionella geometriska objekt, linje, sträcka och punkt, samt addition 0-20 med tiotalsövergång (ex. 7+8=15).
På so har vi diskuterat hur mycket olika saker kostar; en tandborste, chokladkaka, en banan m.m. Barnen fick gissa priset och sedan fick de komma överens två och två vad de skulle handla om de tillsammans hade 100kr.
På no har vi arbetat med djur i världen och i Europa. Vi diskuterade ryggradslösa djur och barnen fick placera in djur i olika grupper.
På bilden barnen gjort nya bokmärken i form av olika djur.
På engelskan har vi pratat om vanliga husdjur och vilda djur, cat, dog, fish, lion, lizard, rabbit, m.m. Vi tittade på ett avsnitt av Pick a colour och barnen använde flashcard med olika djur på.
På idrotten lekte barnen minutboll och hade femkamp.

Information
Det var problem för några av er att logga in på Admentum, men nu ska detta fungera! Instruktion om hur ni går tillväga stod på förra veckobrevet. Hör av er om det inte skulle fungera! Samma sak gäller nu vid sjukanmälan, skicka in det innan 7.45 på Admentum, så har vi lärare bättre koll. Veckan efter höstlovet kommer veckobreven att komma på Admentum.

Barnen har lite olika pyssel och bilduppgifter att ta hem inför lovet. Därför behöver de ta med en plastpåse till skolan nästa vecka.

Kom ihåg att det är pälsdjursallergi på skolan och i klassen! Låt inte barnen gosa med djur på morgonen och byt strumpor.

Händer framöver:
V. 43 Ta med plastpåse!
Måndag Bad - Röda gruppen
Tisdag Läsläxan tillbaka.
Onsdag
Torsdag Idrott inne. Ombyte och handduk.
Fredag

V. 44 Höstlov
Måndag Lov
Tisdag Lov
Onsdag Lov
Torsdag Lov
Fredag Lov

Trevlig helg önskar Elin och Johanna.

Kontakt

Senast uppdaterad 2019-10-17 12.18

Tyck till om sidan