Kontakt

Tvåans hembrev för v.43

Denna vecka: På svenskan har barnen arbetat i Zickzack boken, barnen fick skriva ihop två meningar med hjälp av orden och eller så. De skrev även in olika adjektiv i en text. Varje läsår skriver barnen en berättelse som jag och spec tittar igenom för att se vad vi behöver arbeta mer med. Barnen har därför skrivit en egen berättelse och temat var “Dagen jag upptäckte att jag hade superkrafter”. Barnen har läst upp sin halloween berättelse för barnen klass 1. Vi har läst läsläxan och under höstlovet blir det ingen läsläxa, istället får barnen hem ett läsbingo.
På matten har barnen arbetat i matteboken med tredimensionella geometriska objekt, såsom klot, kub, kon, rätblock, cylinder och pyramid.
På so har vi arbetat med FN, vi läste en text tillsammans om FN och tittade på en film. Därefter arbetade barnen med frågor om FN, när det bildades, varför det firas m.m. Barnen har även färglagt ett jordklot och ritat sig själv som vi klistrat runt jordklotet.
På bilden har vi gjort många olika bilduppgifter med tanke på att Alla helgon närmar sig och att det var FN-dagen. Därmed fick barnen göra en fladdermus, ett spöke och en fredsduva.
På idrotten dansade barnen i takt. De lekte även några lekar.
På fredagen gjorde vi klart alla bilduppgifter och barnen har tagit hem allt pyssel de gjort. Sista lektionen hade vi lite fredagsmys tillsammans och tittade på en film.


Information

Skicka in sjukanmälan innan 7.45 på Admentum. Veckan efter höstlovet kommer veckobreven att endast komma på Admentum, detta blir därmed det sista veckobrevet på papper och mail.

Badkläder glöms bort att ta med ibland. Jag har skickat sms om det glömts att ta med, men här efter kommer de barn som inte har badkläder med sig att få stanna kvar på skolan eftersom det inte finns badkläder att låna ut på badhuset.

Kom ihåg att det är pälsdjursallergi på skolan och i klassen! Låt inte barnen gosa med djur på morgonen och byt strumpor.

Händer framöver:

V. 44 Höstlov
Måndag Lov
Tisdag Lov
Onsdag Lov
Torsdag Lov
Fredag Lov

V. 45
Måndag Bad - Gröna gruppen
Tisdag
Onsdag Läsläxa hem.
Torsdag Idrott inne. Ombyte och handduk.
Fredag

Trevligt höstlov önskar Elin och Johanna!

Kontakt

Senast uppdaterad 2019-10-24 13.34

Tyck till om sidan