Kontakt

Tvåans veckobrev v.18

Denna vecka:
I matte har vi jobbat med multiplikation i 2:an, 5:an och 10:ans tabeller. Vi har även tittat på sambandet mellan multiplikation och division och repeterat subtraktion med tiotalsövergång. Vi övar/jobbar även på olika sidor på nätet och spelar mattespel inom detta arbetsområde.
I svenska har vi börjat ett arbete med dikter om känslor, där vi läser, svarar på frågor och beskriver olika känslor. Vi har även tittat lite på särskrivningar och skrattat när man frågar efter en röd hårig flicka istället för en rödhårig flicka eller tittat in på Herr toalett´s “kontor” istället för på Herrtoaletten. Vi övar vår handstil genom “finskrivning”. Vi jobbar även med Chromebooks på svenskan.
I No har vi jobbat vidare med temat luft. Vi visade att luft tar plats genom att sätta ner ett upp och nervänt glas i vatten och släppt ut/flyttat luften till ett annat glas. Vi vek nya pappersflygplan som vi passade på att prova ute på måndagseftermiddagen eftersom det var sådant fint väder då…
I So har vi pratat om att vi i Sverige har det bra eftersom vi tex. får gå i skola och vi får skolmat. Vi får även tex. vara kära i vem vi vill, detta är ju något som är förbjudet i andra länder. Vi kom även in på Nordkorea som är en diktatur och att deras diktator kan bestämma vad han vill och alla måste eller kanske inte vågar göra något annat. Det här var ett ämne som barnen var väldigt intresserade av så ta gärna upp tråden och fortsätt diskutera med era barn där hemma.
bilden har vi gjort oss en liten vårbukett, just nu lyser de upp i fönstret utanför vårt klassrum.
idrotten var det orientering som gällde.

Information:

Kom ihåg att packa med kläder efter väder. Vi är ute trots att det snöar/regnar eller är lite kallt. Flera av barnen frös i kylan på torsdagen.

Vi har skickat hem papper med tider för utvecklingssamtal, dessa vill vi få tillbaka på måndag 6/5. Om någon saknar det, hör av er!

Tisdag 21/5 planerar vi att göra en resa till Järvzoo, mer info kommer.

Händer framöver:

 

V.19


Måndag

läsläxa och matteläxa skickas hem.

Tisdag


Onsdag


Torsdag

Idrott ute, ombyte och dusch, skor som sitter bra på foten.

Fredag

läxor in

 

V.20


Måndag

läsläxa och matteläxa skickas hem.

Tisdag


Onsdag


Torsdag

Idrott ute, ombyte och dusch, skor som sitter bra på foten.

Fredag

läxor in

Trevlig helg!

Sanna & Helena

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-05-03 14.21

Tyck till om sidan