Kontakt

Tvåans veckobrev v. 19

Denna vecka:
Vi har haft besök av kulturskolan som bjöd på en konsert och informerade om vilka olika aktiviteter som de erbjuder. Några var intresserad av att delta och valde att ta med informationsblad hem.
I matte har vi jobbat vidare med multiplikation och division. Vi gör detta i mattebok, arbetsblad och med olika övningar på Chromebook.
I svenska har vi jobbat vidare med området om känslor. Vi läser och svarar på frågor, denna vecka har det varit ett utdrag ur en bok. Vi övar vår handstil genom “finskrivning” och grammatik på arbetsblad. Vi jobbar även med övningar på Chromebooks på svenskan.
I No har vi jobbat vidare med temat luft. Vi har jobbat med fakta om luft och vikten av bra luft att andas och några luftföroreningar som förstör det. I par har barnen fått tillverka en “fallskärm” till en figur, vi har sedan testat dess flygförmåga. Nästa vecka jobbar vi vidare med förbättringar av dessa.
I So har vi denna vecka pratat lite om kroppar, snoppar, snippor, tuttar, kiss, pruppar och fisar då vi fångade upp det som var fnissigt i skolan. Alla människor behöver fisa, kissa och bajsa, ja till och med kungen… “Alla” killar och tjejer föds med en kropp där pinsamma kroppsdelar ingår och de är viktiga för vår överlevnad. Visst går det idag att operera och förändra våra kroppar men vilka sätter idealen? De flesta bilder vi ser i reklam m.m är oftast retuscherade och svåra att efterlikna utan kirurgiska ingrepp. Ska vi inte duga som vi är? Vi kanske inte tycker att alla är vackra men alla har inte heller samma favoritfärg eller favoritmat utan vi tycker olika. Vi behöver inte påpeka att vi inte gillar vissa saker/utseenden, vi kan välja att istället tala om positiva saker.
engelskan har vi sett ett avsnitt av pick a colour som handlade om cloths.
bilden har vi fortsatt temat vårblommor, vi har kommit till tulpaner.
idrotten var det orientering som gällde.

Information:

Tisdag 21/5 planerar vi att göra en resa till Järvzoo, se separat info.

Skolavslutning i Ovanåkers kyrka måndag 10/6 kl. 17:30 (för F-3). Inbjudan kommer komma.

Händer framöver:

 

V. 20


Måndag

Läsläxa och matteläxa skickas hem.

Tisdag


Onsdag


Torsdag

Idrott ute, ombyte och dusch, skor som sitter bra på foten.

Fredag

Läxor in.

 

V. 21


Måndag

Läsläxa och matteläxa skickas hem.

Tisdag


Onsdag


Torsdag

Idrott ute, ombyte och dusch, skor som sitter bra på foten.

Fredag

Läxor in

Trevlig helg!
Sanna och Helena

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-05-16 08.33

Tyck till om sidan