Kontakt

Tvåans veckobrev v. 20

Denna vecka:
Vi har haft besök av Julia Ehrstrand som har dansat med klasserna. Efter sitt pass hade klassen uppvisning för oss vuxna som jobbar i klassen och de var jätteduktiga. Vi blev imponerade av hur mycket de hade lärt sig på endast 1 lektion!
I matte har vi startat upp ett avsnitt där vi jobbar med symmetri och med att välja rätt räknesätt för att lösa textuppgifter. Vi gör detta i mattebok, arbetsblad och med olika övningar på Chromebook.
I svenska har vi jobbat med en text som handlar om yrken. Vi läser och svarar på frågor. Vi har även skrivit en berättelse där temat var superhjältar, men om de hade en annan bra ide så fick de skriva om den i stället. Vi har läst i våra låneböcker.
I No har barnen fått göra en ny “fallskärm” med förbättringar utifrån det första testet. Vi provade de nya på samma sätt som den första, men det var bara 3 st som fick en bättre flygtid vid det andra tillfället. Vi testade även att släppa ut dom genom klassrumsfönstret och då gick det lite bättre, det var fler som hann med att “veckla ut” sig.
engelskan har vi sett ett avsnitt av pick a colour som handlade om “What I like”.
Vi övar avslutningssångerna på musiken.
idrotten tränades det på karttecken under orienteringen sedan hoppade vi långhopprep.

Information:

Tisdag 21/5 åker vi till Järvzoo (separat info har skickats hem) kom ihåg matsäck och att komma i tid, bussen avgår 08:00!

Sanna kommer att vara sjukskriven terminen ut, vi har ändrat lite på resurserna och Kristina Färnsmyr kommer att finnas med i klassen mycket av den tid som är kvar.

Skolavslutning i Ovanåkers kyrka måndag 10/6 kl. 17:30 (för F-3). Inbjudan kommer komma.

Händer framöver:

 

V. 21


Måndag

läsläxa och matteläxa skickas hem.

Tisdag

Skolresa till Järvzoo.

Onsdag


Torsdag

Idrott ute, ombyte och dusch, skor som sitter bra på foten.

Fredag

läxor in.

 

V. 22


Måndag

läsläxa och matteläxa skickas hem.

Tisdag


Onsdag


Torsdag

Lovdag Kristi Himmelsfärds dag

Fredag

Lovdag

Trevlig helg!
Helena

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-05-19 19.48

Tyck till om sidan