Kontakt

Tvåans veckobrev v.21

Denna vecka:

Denna vecka fick vi besöka av Julia och hennes kollega Nathan från New York som dansade med klassen. Trots att Nathan bara pratat engelska, vilket även Julia gjorde mycket av tiden, förstod barnen vad de skulle göra och de fortsatte att repa på sin dans. Även denna gång var de jätteduktiga!

Vi var till Järvzoo i tisdags och vädret var ju underbart, eller kanske lite för varmt… Det är lite oklart om det var myskoxen som låg längst uppe i hägnet eller om det var stenar, men i övrigt hade vi turen att få se alla djur. Efter maten passade vi på att leka lite i Wildkids parken innan vi gick vidare. Vi fick även en stund att leka och äta glass eller dricka dricka innan vi åkte hemåt igen. Det var en väldigt trevlig dag vi fick tillsammans med era barn.
I matte har vi fortsatt att arbeta med uppgifter där vi väljer räknesätt. Vi har även börjat med uppställning i subtraktion. Vi går igenom vikten av att ställa talsorterna under varandra och att alltid börja med entalen och räkna ”uppifrån och ner”.
I svenska har vi jobbat vidare med temat yrken. Vi har läst och svarat på frågor samt skrivit en egen text utifrån fakta om ett yrke. Vi har även skrivit en återberättande text om resan till Järvzoo.
engelskan har vi sett ett avsnitt av pick a colour som handlade om “annimals”.
Vi övar avslutningssångerna på musiken.
idrotten tränades det på karttecken under orienteringen sedan hoppade vi långhopprep.

Information:

Vi ska börja städa och plocka ihop i klassrummet och det finns ganska mycket saker/alster som barnen har tillverkat under läsåret. Skicka med ett par plastkassar som de kan ta med sig sina saker i. Vi börjar med det under nästa vecka.

Måndag 10/6 är det dags för den årliga aktivitetsdagen i Kygelvallen. Vi går från skolan och barnen behöver ta med matsäck. Mer info kommer.

Skolavslutning i Ovanåkers kyrka måndag 10/6 kl. 17:30 (för F-3). Inbjudan kommer komma.

Händer framöver:

 

V.22


Måndag

läsläxa skickas hem. inlämning senast 3/6.

Tisdag


Onsdag


Torsdag

Lovdag Kristi Himmelsfärds dag

Fredag

Lovdag

Skriv tabellbeskrivning här

V.23


Måndag


Tisdag


Onsdag


Torsdag

Lovdag Sveriges nationaldag

Fredag

Lovdag

Trevlig helg
Helena

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-05-24 15.18

Tyck till om sidan