Kontakt

Veckobrev v 38-39

Hej!

Tack för ett trevligt föräldramöte i tisdags! Lite extra trevligt för mig (Sanna) att få träffa många av er för första gången.

Nästan alltid är det något man inte hinner med att ta upp under mötet. Bland annat att vi jobbar mycket med att alla ska få känna en trygghet i gruppen och trygghet genom fasta rutiner och regler. Om barnen inte får känna sig trygg är det också väldigt svårt med inlärning och att kunna tillgodogöra sig kunskap. Vi vill verkligen att era barn ska trivas och må bra här på skolan och vi vill kunna ge dem en så bra skoldag som möjligt. Hör av er (som vi sa på mötet) hellre en gång för mycket än en gång för lite, det uppskattar vi!

Det vi hade gruppdiskussioner om, var ansvaret ligger för olika delar av barnets vardag, hem/skola/gemensamt är nyttigt att reflektera kring. Vissa delar hamnar på hemmet men många saker hamnade på gemensamt och det är också så vi vill jobba, gemensamt med er för att förutsättningarna för barnen blir de bästa.

Skoljoggen och hälsoveckan var lyckat. Vi pratade mycket om vad kroppen behöver för att må bra, kost & motion. Vi gick eller sprang “Grisrundan” varje dag och vi märkte att det gav positiv effekt, att vi rörde på oss lite extra under skoldagen. Därför har vi valt att fortsätta att göra detta och undvara 15 minuter varje dag (i mån av tid) för att gå en runda med barnen.

Vi vill samtidigt påminna om läsläxan, vikten av att läsa (ca 10 min varje dag) och att den återlämnas på fredag. Den mängdträning som behövs och er insats är jätteviktig för flyt och fortsatt läsutveckling. Det är också viktigt att bara läsa det kapitel man har i läxa, för att “spara” på spänningen. Vill ditt barn läsa mer får de gärna göra det i en annan bok.

Till onsdag 26/9 (gärna tidigare) vill vi att barnen ha med sig en skokartong. Vi behöver dom för att bygga och inreda rum på engelskalektionen.

Det här händer v 39

måndag: Ny läsläxa delas ut, svenska, matematik, SO och teknik.
tisdag: Bad för gröna gruppen, svenska, matematik och musik.
onsdag: Matematik, svenska och engelska.
torsdag: Idrott utomhus (med ombyte), matematik, NO och svenska.
fredag: Läsläxa åter, matematik, SO och svenska.

  • Simhallen hälsar att möjlighet till att låna badkläder om man glömt finns inte längre. Har barnen glömt sina badkläder får man sitta vid sidan och lyssna/titta på lektionen istället. Det blir därför extra viktigt att lägga dagarna och veckorna då vi badar på minnet.
  • Parkering. Vi skickar en påminnelse om att det är viktigt att inte parkera vid platser med motorvärmare, då dessa endast är avsedda för personalen på förskolan och skolan. Det är heller ej tillåtet att parkera i bussrundeln. Släpp av ditt barn så att dom kan ta gångvägen upp till skolan, och ej ta genvägen över parkeringen.
  • Det finns en ny ledighetsansökan på kommunens hemsida som ni får använda om ni vill ansöka om ledighet. Den heter Ledighetsansökan för elever och finns bland blanketter under rubriken Förskoleklass/grundskola.
  • Om barnen har med mobiltelefon till skolan måste dessa ligga i väskan eller lämnas in till oss. Om mobilerna är med till badet kan man lämna dem till Matias som är med på badet varje vecka. Det har skett stölder på badhuset och därför är det extra viktigt att tänka och påminna om detta, så slipper vi få ledsna barn (och föräldrar).

Ha en trevlig helg!

Med vänlig hälsning

Matias och Sanna

Kontakt

Senast uppdaterad 2018-09-21 10.44

Tyck till om sidan