Veckobrev vecka 40-41

Hej!

Denna vecka har vi jobbat med skrivning och frågor på svenskan. På matematiken har vi förutom addition och subtraktion, jobbat med bråk och mönster. På NO:n har vi gjort färdigt och redovisat våra grupparbeten om växtmiljöer. Dessa vackra arbeten sitter nu uppsatta i korridoren utanför klassrummet, kika gärna på dem om ni har möjlighet. På SO:n har vi pratat klassråd/elevråd och vad som togs upp på senaste elevrådet. På engelskan har vi jobbat med våra rum och även skrivit om dem. På musiken lyssnade och namngav vi olika musikgenres. Vi hade även denna vecka besök av trollkarlen Håkan Berg som berättade om sitt liv och trollade för oss.

Fr.o.m. denna vecka har klassen har fått extra förstärkning i form av Emilia Karlström. Hon kommer att jobba hos oss månaden ut.

Något som kom upp på elevrådet var att toaletterna upplevs som ofräscha ibland. I klassen har vi pratat om vad vi kan göra för att förbättra situationen. Att killar sitter ned och kissar och att man kollar hur det ser ut efter sig. Prata gärna med ditt barn hemma också. Vi har också haft väldigt mycket spring till toan. För många flera gånger per dag och ofta samtidigt som en kompis. Det har varit långsamma promenader och prat till toaletten, och vi har tagit upp detta i klassen. Självklart ska man få gå på toaletten då man behöver men inte i onödan för att man tycker det är långtråkigt eller vill prata med kompisar.

Skicka gärna med tvål till badet, så att ditt barn kan tvätta av sig ordentligt innan hen kliver i vattnet.

Det finns fall av Springmask på skolan. Var uppmärksamma om barnen klagar på klåda i rumpan. Påminn om vikten av att tvätta händerna, innan mat men framförallt efter toalettbesök. Medicinera inte i onödan.

 

Det här händer v 41

måndag: Ny läsläxa delas ut, svenska, matematik, SO och teknik.
tisdag: Bad för gröna gruppen, svenska, matematik och musik.
onsdag: Matematik, svenska och engelska.
torsdag: Idrott inomhus (med ombyte), matematik, NO och svenska.
fredag: Läsläxa åter, matematik, SO och svenska.


Ha en trevlig helg!

Med vänlig hälsning

Matias, Sanna och Emilia

Senast uppdaterad 2018-10-05 12.43

Tyck till om sidan