Veckobrev vecka 49-50

 Hej!

Denna vecka har vi i MA jobbat vidare med “addition med tiotalsövergång”. MA-boken är ju som vi tidigare meddelat “ny” och barnen upplever den tydligare och inte för tung. Istället för väldigt många sidor i en enda bok så får vi en ny bok vilket också skapar en nytändning för barnen. Alla har även ett konto kopplat till boken med extrauppgifter. I SO:n jobbar vi vidare med bl.a. “Barnens århundrade”. I SV arbetar vi med språkmästaren både i bok och på dator. De senaste kapitlen handlar om dagar och månader och hur/när vi använder utropstecken. På NO:n har vi arbetat med livscykel, ekosystem och vi har skapat en snurra där vi kan se grodans livscykel.

Julens dörr står på glänt och man märker på barnen att de har jobbat hårt under snart en hel termin. Det är mer myror i kroppen och de har ibland svårare att fokusera på det som ska göras. Men vi hjälps åt och gasar på hela vägen fram till mål.

Luciadagen firas traditionsenligt med att 5:orna bjuder på sång i gymnastiksalen och efter det fika i klassrummet. Vi kommer då inte att ha vanlig idrott då utan vi leker någon gemensam lek, inga idrottskläder behövs.

Förra fredagen tackade vi av Emilia, som då jobbade sin sista dag hos oss.

V 50
mån: ny läxa delas ut (matteläxa)
tis: OBS! inget bad
ons:
tors: Lucia OBS! ingen idrott
fre: läxan lämnas in

V 51
mån: ny läxa delas ut (skrivläxa)
tis: OBS! bad för gula gruppen
ons:
tors: Idrott (inomhus) ombyte och dusch
fre: Julotta, läxan lämnas in

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar

Matias och Sanna

Senast uppdaterad 2018-12-07 12.10

Tyck till om sidan