Kontakt

TREANS HEMBREV V.35

Nu har vi gått vår första hela vecka och börjar redan komma in i rutinerna. På mornarna går vi grisrundan innan vi fortsätter skoldagen med övriga ämnen.
I svenska har vi börjat jobbat i ett nytt läromedel “ZickZack” och ni kommer säkert att höra om den en hel del. Det är olika böcker där vi övar läsa, läsförståelse och att skriva. Nu jobbar vi med temat Cirkus.
I matte har vi mjukstartat med ett område multiplikation/division, 2:an och 4:ans tabeller. Vi repeterar upprepad addition alltså 5+5=2x5 och 5+5+5+5=4x5.
I so har vi startat ett område om världsdelarna, vi började med att titta lite på Sverige innan vi går över på kontinenterna och världshavens namn och placering.
I no jobbar vi med växter och sortering. Barnen har fått med sig en läxa hem där de ska bygga/tillverka en egen fantasiblomma. I skolan kommer vi sedan att skriva om den.
På engelskan mjukstartade vi med att kolla på film.
På idrotten var det bildorientering.

Information:

Vi börjar varje morgon med att gå en rask promenad, kläder och skor som passar!

Föräldramöte är måndag 9/9. Kl 18.00. Separat inbjudan skickas med hembrevet.

Skoljoggen tisdag 10/9. Mer info kommer.

Skolfoto onsdag 11/9.

Vi vill påminna om att från och med v.37 kommer hembrevet att finnas att läsa på skolans hemsida eller skickas via e-post. Vill ni få det som e-post så skickar ni ett mail till helena.hannestrand@utb.ovanaker.se

Bussen som går till Celsius, hem från skolan på eftermiddagarna har varit full vid ett tillfälle och andra dagar finns inte nästan någon plats över. Vi har därför sagt att det naturligtvis i första hand är de bussberättigade barnen och de som bor efter vägen eller på byn som har platserna i bussen. Därefter fyller vi på med lågstadiet och sist de på mellanstadiet som vill åka med. Det går alltså inte att räkna med att flera kompisar kan åka med (troligtvis så kan alla från lågstadiet åka med).

Händer framöver:

 

V. 36


Måndag


Tisdag

Idrott utomhus, ombyte och skor som sitter bra på foten.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

 

V. 37


Måndag

Inlämning av “blomläxan”. Föräldramöte 18.00

Tisdag

Skoljoggen

Onsdag

Läsläxa till skolan. Skolfoto

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

Trevlig helg!
Helena och Sanna

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-08-30 16.36

Tyck till om sidan