Kontakt

TREANS HEMBREV FÖR V.36

Den här veckan har vi pratat mycket om det som hände Nellies familj. Barnen har haft mycket frågor och vi försöker att bemöta det med den fakta vi har fått, och vet vi inte, så säger vi det. Då det även har pratats mycket bland eleverna om vad som hänt och hur branden startade osv. har vi även passat på att prata om rykten. Det är lätt att det blir rykten som barnen (och vuxna) tror är sanningar och att det därför är bra att låta bli att prata om man inte är säker på det man säger. Klassen har ritat teckningar som vi skickade till Nellie och vi har fått hälsning tillbaka att hon blev jätteglad för dem.

I svenska jobbar vi vidare med temat Cirkus i ZickZack. Vi har jobbat med cirkusens historia från Romarriket till dagens nycirkus. Be gärna barnen att berätta vad de vet.
I matte har vi arbetat med multiplikation/division av 2:an och 4:ans tabeller. Vi har jobbat med sambandet mellan räknesätten och att 2:ans tabell är dubbelt och 4:an är dubbelt och dubbelt igen. Delat med 2 är hälften och delat med 4 är hälften och hälften igen.
I so har vi området om världsdelarna. Vi har kollat in världskartan, först tillsammans på den stora kartan då vi tittade var världsdelar och världshaven finns, sedan fick barnen bläddra fritt i kartböcker och det är alltid lika roligt att vara med då. De gör många upptäckter!
På engelskan har vi jobbat med ett avsnitt där vi presenterar varandra.
På idrotten övades det på friidrott. Det var längdhopp, kulstötning och kast med lite boll. De övade även karttecken.

Information:

Tjatar på lite om promenaden på morgonen. Kom ihåg att skicka regnkläder för vi går även om det regnar, med eller utan regnkläder...

Föräldramöte är måndag 9/9. Kl 18.00. Separat inbjudan har skickats hem.
Har ni något speciellt ni vill att vi ska prata om så skicka det till Helena så vi kan planera in det.

Skoljoggen tisdag 10/9. Info skickades under veckan.

Skolfoto onsdag 11/9.

Vi vill påminna om att detta är det sista hembrevet på papper. Från och med nästa vecka finns det att läsa på skolans hemsida eller skickas via e-post. Vill ni få det som e-post så skickar ni ett mail till helena.hannestrand@utb.ovanaker.se

Händer framöver:

 

V.37


Måndag

Inlämning av “blomläxan”. Föräldramöte 18.00.

Tisdag

Skoljoggen. Vi samlas på skolgården 8.05.
Ta med “lagom” fika och något att dricka.

Onsdag

Läsläxa till skolan. Skolfoto

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

 

V.38


Måndag


Tisdag

Idrott utomhus, ombyte och skor som sitter bra på foten.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

Trevlig helg
Helena och Sanna

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-09-07 19.22

Tyck till om sidan