Kontakt

TREANS HEMBREV FÖR V.37

Denna vecka:
I tisdags var det dags för den årliga skoljoggen. Vi började med en gemensam uppvärmning på skolgården innan vi gick iväg. Vid Pallas boene stannade vi för att äta/fika sedan fortsatte vi vår runda och var tillbaka på skolan vid 10.20.
På onsdagen hade vi skolfotografering vilket gick jättebra, ni föräldrar kommer att få en lapp hemskickad med uppgifter om hur ni ska göra för att komma åt att ser era bilder.
På svenskan har vi kommit ner på menings- och ord-nivå i vårt arbete i ZickZack. Vi utgår fortfarande från cirkusens historia i arbetet. Vi har övat vår handstil i finskrivning, läst läsläxa och börjat skriva stödord till vår fantasiblomma.
I matte har vi tittat på vad naturliga tal, alltså alla positiva heltal, decimaltal, bråktal och negativa tal är och var vi kan stöta på dem. VI har även tittat på historiska talsystem tex. Mayaindianernas, egypternas och romarnas talsystem. Vi fortsätter dessutom att öva på 2:an och 4:ans multiplikationstabeller.
I so kollar vi på hur en världskarta och en kartbok är uppbyggd och att det finns olika teman på kartorna. Vi jobbar vidare med kontinenter och världsdelar. Vi har även kollat på lilla aktuellt.
På engelskan har vi jobbat med kapitlet ”Whats’s up?” Vi lyssnar, upprepar och läser en kort dialog och sedan arbertar vi med texten i frågor och hörövningar.

Information:

Nu finns hembrevet att läsa på skolans hemsida. Vill ni få det skickat via e-post så skickar ni ett mail till helena.hannestrand@utb.ovanaker.se

Anteckningar från föräldramötet skickas hem.

Det börjar bli dags för utvecklingssamtal. Vi skickar hem en lapp med förslag på tider, skicka tillbaka så fort som möjligt. Vi lägger ut och skickar hem tider allt eftersom.

Händer framöver:

 

V.38


Måndag


Tisdag

Idrott utomhus, ombyte och skor som sitter bra på foten.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

 

V.39


Måndag


Tisdag

Idrott utomhus, ombyte och skor som sitter bra på foten.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

Trevlig helg Helena och Sanna.

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-09-13 13.38

Tyck till om sidan