Kontakt

TREANS HEMBREV FÖR V.40

Denna vecka:
Veckans höjdare var nog båtracet i Öjeparken! Vi testade både barkbåtarna från slöjden och mjölkkartongsbåtarna med motor från tekniken. Det var både ett par båtar och barn som kantrade i vattnet men över lag gick det bra. Vi hade dessutom sällskap av några föräldrar som hade kommit för att heja på, vilket alla barn uppskattade.
I svenskan har vi fortsatt att arbeta med texten Maria balanserar på lina. Vi jobbar då med läsförståelse, ordkunskap och stavning. Varje vecka övar vi även veckans ord och skriver fint.
På matten har vi jobbat lite med additionsuppställning men även tittat på olika sätt att beskriva en mattehändelse. Det går att skriva med symboler (siffror), bild (rita en bild av tex laborativt material), ord (förklara vad som händer med talen) och slutligen skriva en räknehändelse (ungefär som en textuppgift). Detta gör vi för att barnen ska få flera olika sätt att beskriva hur de löser uppgifter.
På so och no har vi jobbat klart med de uppgifter som släpat efter och vi gjorde även klart båtarna och deras passagerare till båtracet.
På engelskan har vi jobbat vidare med kapitlet ”I live in”, vi har lyssnat, läst och skrivit.
På bilden har vi ritat teckningar till Sanna.
På idrotten har det varit springboll som påminner om brännboll, be barnen förklara hur det går till.

Information:

V.41 börjar badet. Vi badar på måndagar efter lunch i halvklass tillsammans med tvåan. Det är den röda gruppen som börjar och badar udda veckor. Om någon vill hämta upp sitt barn på simhallen när de slutar går det bra, men meddela det innan vi åker dit, så att inga missförstånd uppstår! Bussen går tillbaka från badet 13.45.

Under nästa vecka skickas tider hem till de som har samtal v.42.

Torsdag 17/10 är det föräldraråd, klassens representanter är Kesia och Amandas föräldrar. Har ni något ni vill att de ska ta upp så kontakta dem. Men som vanligt är alla välkomna att delta.

Helena är på utbildning fredag 11/10, Sara-Mi är i klassen.

Händer framöver:

 

V.41


Måndag

Röda gruppen badar.

Tisdag

Idrott inomhus, ombyte och dusch.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

 

V.42


Måndag

Blåa gruppen badar.

Tisdag

Idrott inomhus, ombyte och dusch.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

Trevlig helg
Helena, Sanna och Sara-Mi

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-10-05 11.20

Tyck till om sidan