Kontakt

TREANS HEMBREV FÖR V.41

Denna vecka:
På svenskan har vi jobbat med instruerande text, en text som beskriver hur du ska göra något. Vi tittar på hur de är uppbyggda med materiallista och en arbetsgång. Att arbetsgången oftast är en punktlista eller numrerad och att det är viktigt att de kommer i rätt ordning. Vi har även jobbat med rapporter. En rapport är en återberättande text där man redogör för något man gjort, t.ex. ett experiment eller försök (en instruerande text). Vi har övat veckans ord och läst och den blå gruppen har skrivit berättelser.
På matten har vi jobbat klart med de olika sätten att beskriva en mattehändelse och startat upp det nya området: statistik, tabeller och diagram. Vi har gjort laborationer där eleverna har undersökt hur många gånger det blir krona respektive klave om de ”singlar slant” 50 gånger. Vilken summa är vanligast (vilken får först 10 markeringar) om man slår två stycken sexsidiga tärningar? Vi gjorde även ett gemensamt stapeldiagram i Excel för klassen och det visade sig att summan 6,7 och 8 var de vanligaste med över 100 markeringar vardera.
I No har vi startat upp ett tema om kroppen. Vi har börjat med att titta på vad som är viktigt för att vi ska må bra och växa, orka lära oss nya saker och vara friska. T.ex. att vi rör på oss och när vi äter behöver vi en varierad kost. Att äta utifrån tallriksmodellen är en bra vägledning som bidrar till att vi får i oss det nödvändiga.
På engelskan har vi jobbat påbörjat ett avsnitt ”what colour is the house?” Vi övar färger och saker på/vid ett hus, t.ex. house, door, letterbox, chair, table, lamp, roses, skateboard, bike. Fraserna What colour is the…? The … is …
På bilden har vi gjort gnuggisar av löv. Många kom igång bra och gjorde flera bilder, hoppas att ni har fått tagit del av det där hemma.
På idrotten har det varit springboll och olika lekar för att öva samarbete.

Information:

V.41 började badet. Vi badar på måndagar efter lunch i halvklass tillsammans med tvåan. Det är den röda gruppen som börjar och badar udda veckor. Om någon vill hämta upp sitt barn på simhallen när de slutar går det bra, men meddela det innan vi åker dit, så att inga missförstånd uppstår! Bussen går tillbaka från badet 13.45.

Torsdag 17/10 är det föräldraråd, klassens representanter är Kesia och Amandas föräldrar. Har ni något ni vill att de ska ta upp så kontakta dem. Men som vanligt är alla välkomna att delta.

Händer framöver:

 

V.42


Måndag

Blåa gruppen badar.

Tisdag

Idrott inomhus, ombyte och dusch.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

 

V.43


Måndag

Röda gruppen badar.

Tisdag

Idrott inomhus, ombyte och dusch.

Onsdag

Läsläxa till skolan.

Torsdag

Slöjd. Läsläxa skickas hem.

Fredag

 

Trevlig helg
Helena, Sanna och Sara-Mi

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-10-11 19.36

Tyck till om sidan