Veckobrev v 16-19

Vi är nu färdiga med alla nationella prov och jag kommer att meddela hur det har gått under utvecklingssamtalen som kommer att bli under veckorna 20-22. Lappen med förslag på tider kommer hem måndagen efter lovet.

Under NO-lektionerna arbetar vi just nu med el. Vi har provat hur man får en glödlampa att lysa med hjälp av ett batteri och en kabel. Sedan har vi tagit fram våra gamla spökhus som vi byggde i ettan och satt in lampor i dem. På SO-lektionerna håller vi på att avsluta arbetsområdet om geografi för att sedan börja att prata om påsken. Efter lovet blir det ett arbetsområde som kommer att handla om miljöfrågor och källsortering.

Under maj kommer vi att göra skolverkets matematikdiagnoser, så lägg gärna ner lite extra tid på matematikläxan under de kommande veckorna för att automatisera talen.

Det finns både elever och personal på skolan med allergier av olika slag. Därför är det viktigt för elever som ha djur hemma att inte klappa dem på morgonen och att gärna byta strumpor innan de kommer till skolan. Vi vill också påminna om att inte använda starka tvätt- och sköljmedel samt att elever inte bör använda parfym eller hårspray.

På tisdag nästa vecka blir det inte idrott som vanligt utan vi kommer istället att vara ute och elda på eftermiddagen. Se till att eleverna har oömma kläder den dagen. Veckorna efter påsklovet kommer idrotten att vara utomhus om vädret tillåter. Vid ändring hör jag av mig via sms.

Vi på skolan vill tacka alla föräldrar som har hjälpt till att sköta isbana och dragit upp skidspår under vintern.

Påminner om att elever INTE får släppas av för att gå själva över parkeringen. Lämna istället era barn vid busskuren så kan de ta gångvägen upp. Det är därför viktigt att man inte kör upp bilen där då detta ska vara en säker plats för elever att gå på.

På skärtorsdagen slutar alla elever kl 12 och bussarna går hem strax därefter.

Skolavslutningen blir måndag den 10 juni kl 17.30 för klasserna F-3.

Trevlig helg!

Lina och Johanna

3:ans mobil: 072-222 08 14 Skolan: 0271- 57237

Vecka 16


Måndag


Tisdag

Ingen idrott, vi eldar istället

Onsdag

Läs- och matteläxan till skolan

Torsdag

Eleverna slutar kl 12.00

Fredag

Påsklov

Vecka 17 - Påsklov

Vecka 18


Måndag


Tisdag

Idrott - ute, grupp 1 börjar

Onsdag

Delar ut ny läs- och matteläxa

Torsdag


Fredag

Inställd slöjd


Vecka 19


Måndag


Tisdag

Idrott - ute, grupp 2 börjar

Onsdag

Läsläxa + matteläxa

Torsdag


Fredag

Slöjd

Senast uppdaterad 2019-04-12 07.27

Tyck till om sidan