Kontakt

Veckobrev v. 46-47

Ingress

Hej allihop!

Nu har Torbjörn Lindsmyr kommit till klassen och är hos oss tisdagar, onsdagar och torsdagar. Han tar nu över ansvaret för SO, Bild och en del av svenskan. Vi kommer båda finnas i klassrummet under större delen av dagarna. Terese har nu tagit över som klasslärare i årskurs fem och vi kommer att ha kvar Torbjörn i fyran på ca 50% under hela vårterminen 2019.

I svenska jobbar vi med bl.a. med läsförståelse, jobbar med “En läsande klass” och skriver vidare på Den magiska dörren.Vi har delat in läspar och valt böcker och kommer att jobba med högläsning tillsammans 2 och 2.

I SO läser vi om istid och landhöjning i samband med att vi tittar på Geografens testamente.

Det har blivit dags för diagnostiskt prov i matte och vi avslutar även området i NO med värme, kyla och väder med ett diagnostiskt prov. Vi går sedan vidare till att jobba med Universum och planeterna i vårt solsystem.

I onsdags hade vi en härlig handbollsdag! Vilka elever; de är så positiva och samspelar så bra! En riktigt rolig dag!

Vecka 46 är det dags för bad. Eleverna åker i halvklass på måndageftermiddagar, andra halvan stannar kvar med mig i klassrummet. Badet sträcker sig över 8 veckor och kommer alltså pågå även i början av vårterminen. Först ut är grupp 2, som då åker jämna veckor och grupp 1 ojämna veckor.

Vi har bytt dag för glosläxan i engelska. De kommer att ha läxan till onsdagar i fortsättningen i stället för till tisdagar.

I dag har eleverna förberett ett papper inför utvecklingssamtalen, ni får veta mer om det på själva samtalet. Glöm inte bort att boka tid på bokautvecklingssamtal.se

Använd länken som jag skickat i Supertext. Eller gå in på sidan och använd koden: PLkOjvbCWVKRaiJB80zS eller klicka på länken nedan om du läser på hemsidan.

http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/PLkOjvbCWVKRaiJB80zS

Vänliga hälsningar,

Tove Höglund

 

Kontakt

Klasslärare Tove Höglund
Tfn 0761-083545
E-post tove.hoglund@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-11-08 15.38

Tyck till om sidan