Kontakt

Hembrev v 11-12

Åk 5

Hej förälder!

Elever hälsas välkomna tillbaka till skolan för nya friska tag!

Denna vecka, torsdag den 14/3, har vi friluftsdag i Gårdtjärnsberget. Se tidigare utskick för mer detaljerad info. Påminner om att alla elever som får skjuts med föräldrar till backen på morgonen måste meddelas per sms till mig, 070-2021562, så att vi inte står och väntar in någon vid bussen vid skolan som inte kommer.
Obs! Alla elever även obligatorisk avprickning hos mig vid hemfärd om man får skjuts hem!

Då friluftsdagen är en torsdag så avser jag att jobba den torsdagen och istället vara ledig på fredagen den 15 mars. Torbjörn Arvén jobbar i klassen den 15/3.

Läxor för perioden är fortsatta kartläxor, några kvar på Europa.
Kartläxa tisdag - tisdag. Sedan är tanken att vi drar igång läsgrupper framöver med läsning hemma som redovisas i form av bokcirkel på skolan, vilket betyder svenskläxa/läsning om någon vecka.

Under en tid har vi lärt oss om och diskuterat urbefolkningen samer i Sverige. Vi började även titta på filmen Sameblod för att se hur det kunde vara att växa upp som same under tidigt 1900-tal. Eleverna tyckte att det var mycket intressant och ville gärna se klart filmen nu efter lovet vilket vi kommer att göra.

Fokus för SO undervisningen ligger kvar på geografi men skiftar från Europa till det som finns under jordytan - vi kommer att lära oss om vulkaner, bergskedjebildning, tsunamis m.m.

Eleverna har frågat om bandy turneringen Bandyhjärtat som har spelats i åk 5. Och enligt vad jag har förstått så har turneringen lagts ner på inrådan av Skolidrottsförbundet och kommer att omorganiseras i form av stipendier istället. Se http://bandyhjartat.se/länk till annan webbplats

Med Vänlig Hälsning, mentor Terese Larsson Blom

Kalendarium

v 11
mån: Bad

tis: Idrott - inomhus, ombyte och handduk

tors: Friluftsdag

fre: Torbjörn Arvén vikarie

v 12
tis:
Idrott - inomhus, ombyte och handduk, Läxa geografi

tors: Slöjd och musik

Kontakt

Mentor

Terese Larsson Blom
0271-57237
terese.blom@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-03-06 13.21

Tyck till om sidan