Kontakt

5ans HEMBREV V. 37-39

De här veckorna har vi bland annat pratat om talsorter och multiplikation med nollor på matten. På svenskan har vi repeterat strukturen för att skriva en berättelse och dessutom hunnit med att producera en sådan! På NO har vi jobbat med biologi och studerat smådjur m.m. (bl.a. insekter, spindlar och svampar), samlat kort fakta om dessa och redovisat för varandra. I SO geografi har vi startat upp ett arbete om Norden och i historia har vi lämnat medeltiden och ska bekanta oss med Gustav Vasa under 1500-talet. På idrotten är det friidrott som gäller, träning inför den stundande friidrottsdagen på Celsius.


Händer framöver


Föräldramöte måndag 9 sep.

Separat inbjudan delades ut tidigare i veckan. Gemensamt för alla föräldrar i gympasalen kl. 19.00-19.30 och därefter ses åk 4-6 i resp. klassrum, kl. 19.30-20.30.


Skoljoggen tisdag 10 sep.

Det har blivit dags för Skoljoggen! Vi går tillsammans med fadderbarnen upp till “Pallas boene”, för en fikapaus. Därefter går/springer 5orna den långa rundan över Åsen. Tillbaka på skolan väntar dusch och lunch som vanligt i skolmatsalen och dagen avslutas med lektioner enligt schema. Se mer info på separat papper.


Fotografering onsdag 11 sep.

Klass 5 fotograferar sig sent på dagen, efter lunchrasten. Det brukar vara så att vi uppmanas informera om att man ska undvika gröna kläder eftersom dessa klädesplagg kan “försvinna” då man använder en s k “green screen”.


Läxstart V. 37

Jag tänker börja dela ut läxor under nästa vecka, V. 37, enligt detta schema:

Engelska delas ut tisdag och ska lämnas in följande tisdag.

Matematik delas ut torsdag och lämnas in följande torsdag.

Svenska delas ut fredag och lämnas in följande onsdag.

Vilken dag respektive läxa ska in kommer även att stå på kalendariet.


Friidrott onsdag fm, 18 sep.

Friidrottstävlingarna är på Celsius och klassen samlas först vid skolan för en kort lektion innan de tillsammans med Terese och Sarah cyklar till Celsius. OBS cykelhjälm är obligatoriskt. Tävlingarna pågår mellan kl. 9.00 - 11.00. Dusch och lunch tar vi hemma på Rotebergs skola efteråt. Kläder efter väder, vattenflaska och frukt/mellanmål samt ombyte och handduk är bra att ha med sig denna dag. Skoldagen avslutas med vanliga lektioner.


Utvecklingssamtal V. 40 - 42

I år har vi på skolan planer på att tidigarelägga våra utvecklingssamtal. Under höstterminens samtal sätter vi upp mål för läsåret och dessa mål utvärderas sedan under vårterminens samtal. Jag tänker starta utvecklingssamtalen V. 40 och som det ser ut nu är det på måndagar som jag kommer att lägga ut tider under hela dagen, 40 min/samtal; morgon-, förmiddags- och eftermiddagstider. Tiderna ligger i första hand inom min arbetstid.

Jag tänker använda mig av ett webbaserat bokningssystem; “bokautvecklingssamtal.se”. Jag smsar i gruppen när jag lagt ut tider, borde bli i början av V. 38, då får ni även en länk till bokningen av mig. Ni går in och skriver in barnets namn på en tid som förhoppningsvis passar er (annars hör ni av er till mig!).

KOM IHÅG: skriv upp tiden du bokar direkt, eftersom endast jag som kan gå in i efterhand och se vem som har bokat vilken tid. När du är klar med din bokning kan du inte se bokningsinformationen längre!Trevlig helg, Maggan
K A L E N D A R I U M


vecka 37

vecka 38

vecka 39

Mån: Föräldramöte

Mån:

Mån:

Tis: Skoljoggen

Tis: Eng-läxa

Tis: Eng-läxa

Ons: Idh ute. Fotografering

Ons: Friidrott Celsius. Sv-läxa

Ons: Idh. Sv-läxa

Tors: Mu

Tors: Mu. Ma-läxa

Tors: Mu. Ma-läxa

Fre: Slöjd

Fre: Slöjd

Fre: SlöjdKontakt

Klassföreståndare

Margareta Davidsson
0271-57237

Senast uppdaterad 2019-09-07 08.04

Tyck till om sidan