Kontakt

5ans HEMBREV V. 40-42

De här veckorna har vi pratat om hälsa och vad kroppen behöver för att må bra och hur skolprestationen är kopplad till vad vi äter. Det är flera elever i klassen som är hungriga en timme innan lunch, vi har pratat om att man antingen kan äta mer till frukost eller att man kan ta med sig en/mer till frukt för att klara sig ända till lunchen. Prata hemma och kolla upp hur det är för just ditt barn!

Det har varit mycket idrott på schemat; både Skoljoggen och en friidrottsdag på Celsius! I svenska har vi kommit igång med läsecirklar. Vi läser olika böcker av författaren Petrus Dahlin, han besöker skolorna i kommunen under V. 46. I matte jobbar vi just nu med area och omkrets av olika figurer. Den här veckan ska vi prata vidare om sammansatta figurer och om längre sträckor; m - km - mil. I engelska har vi just färdigställt och spelat upp dialoger med gosedjur vid ett frukostbord!


Händer framöver


Utvecklingssamtal V. 40-42

Utvecklingssamtalen börjar den här veckan. Ni som ännu inte skrivit upp er på en tid, hittar ni ingen som passar (ni har fått en länk till bokningssidan via Supertext) så hör av er till mig under den här veckan så letar vi en annan tid som passar!

Min förhoppning var ju att Admentum skulle ha kommit igång till utvecklingssamtalen, men så är inte fallet. Några tekniska bitar saknas tydligen innan jag får åtkomst till elever och ämnen och kan skriva omdömen! Så, höstens utvecklingssamtal kommer att se ut så här: Vi utgår ifrån att eleven får berätta om hur den ser på sin skolsituation, vi diskuterar tillsammans det som kommer upp, vi tittar på de mål som sattes upp på utvecklingssamtalet i maj och jag ger min bild av hur jag ser på elevens skolsituation.


Föräldraråd 17 okt. kl. 18.30 - 20.00

Klassens representanter till föräldrarådet är Maltes mamma Hanna och Oscars mamma Christin. Mötet är öppet för alla föräldrar på skolan om man önskar deltaga.


Återkoppling på skolskjutsfråga från föräldramötet

Se separat papper som följer med detta hembrev.Inventering av kläder inför Lucia

Det är klass 5 som anordnar Lucia på skolan. Jag är tidigt ute och ber er titta efter om ni har kläder för lucia, stjärngosse, pepparkaka eller tomte hemmavid. Prova kläderna också så att ni ser om de passar! Jag kollar av med barnen i klassen under V. 41, hur det ser ut på hemmafronten. Skolan har flera lucia- och stjärngosselinnen att låna ut, så ni ska INTE köpa ifall ni är utan hemma, jag löser det på skolan.


Må så gott!

Maggan


K A L E N D A R I U M


vecka 40 Utv.samtal

vecka 41 Utv. samtal

vecka 42 Utv. samtal

Mån:

Mån:

Mån:

Tis: Eng-läxa

Tis: Eng-läxa

Tis: Eng-läxa

Ons: Idh inne. Sv-läxa

Ons: Idh inne. Sv-läxa

Ons: Idh inne. Sv-läxa

Tors: Mu. Ma-läxa

Tors: Mu. Ma-läxa

Tors: Mu. Ma-läxa. Föräl.råd

Fre: Slöjd

Fre: Slöjd

Fre: Slöjd


Förvarning:

V. 43:

Tisdag 22/10 All helgona-vandring på S:t Olofs.

Onsdag 23/10 Teater i Alfta “ Veta bäst”

 

44: H Ö S T L O V

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-09-30 13.53

Tyck till om sidan