Hembrev v. 40-41

Hej, alla vårdnadshavare i femman!

Toaletter:

En del elever på skolan upplever att det är obehagligt på toaletterna av olika anledningar. Orsakerna har oftast mer med elevernas toalettvanor att göra än själva toaletterna. Aefab har varit på skolan och sett över låsen och godkänt dem. Vi har därför diskuterat beteendet kring toalettbesök i klassen.

Springmask:

För att vidare upplysa om saker som rör elevers intimhygien så bör nämnas att fall av springmask har funnits på skolan. Skulle ert barn då klaga över klåda i rumpan så kan (men behöver inte) detta bero på springmask. Vi hänvisar till 1177 – Vårdguiden för mer information. https://www.1177.se/Gavleborg/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Springmask/länk till annan webbplats

Duschar:

Liksom med toaletterna har en del elever uppmärksammat att duscharna kan kännas ofräscha då det finns gula beläggningar på golven. En del har trott att det är urinfläckar, men det är alltså bara att vatten inte har runnit ut som det är tänkt och då har missfärgat golven. Duschutrymmena städas regelbundet.

Digital orientering:

På torsdag kommer vi få besök av en representant från orienteringsförbundet på skolan. Han kommer att undervisa eleverna om orientering med digitala verktyg såsom GPS och digitala markeringar. Därav att det inte blir någon idrott på tisdagen eller onsdagen. Samtliga elever har istället idrott på torsdag den 4 oktober. Slöjden och musiken påverkas inte.

NO-prov:

På måndag den 8 oktober så har klassen NO-prov. För mer information om vad provet handlar om hänvisar jag till Tove (tove.hoglund@utb.ovanaker.se).

Bad:

På måndag börjar veckorna med bad för ÅK 5. Det är extra viktigt att barnen har med sig kläder varje gång eftersom simhallen inte längre lånar ut badkläder.

Vänliga hälsningar,
Björn

Kalendarium

v. 40-41
MåndagMåndag

NO-prov, prov

Tisdag

Trollkarlsbesök, engelskaläxa


Tisdag

Idrott gr. 1

OnsdagOnsdag

Idrott gr. 2

Torsdag

Slöjd, musik, idrott


Torsdag

Slöjd, musik

FredagFredag

 

 

Senast uppdaterad 2018-10-03 13.14

Tyck till om sidan