Kontakt

5ans HEMBREV V. 43 - 46

Nu är utvecklingssamtalen i stort sett avklarade!

De här veckorna har vi bl.a. i biologi arbetet med olika anpassningar som djur gör för att klara av och leva i en viss naturtyp. På engelskan har vi spelat ett spel “Let´s talk” där syftet var att prata engelska utifrån olika uppmaningar. Vi har justa avslutat ett område i matte om area, omvandling av enheter mellan m <--> km och km <--> mil och om skala. I svenska håller vi just nu på med en ny skrivomgång, att utveckla våra berättelser så de innefattar fler beskrivningar och har en mer utvecklad handling är i fokus!


Ett ord som vi kommer att ha i fokus under hela läsåret är att reflektera! Vi pratar en hel del om att reflektera över texter man läser, att texten ska ge läsaren bilder och tankar. Därför är det viktigt att man stannar upp under tiden man läser och reflekterar över det texten säger. Även i matematik är det viktigt att man reflekterar över det resultat man får fram i olika uppgifter, det blev tydligt då vi gick igenom matte-diagnosen vi precis gjort!


Händer framöver


Kläder till Lucia

Jag smsade hem häromdagen ang. kläder till Lucia. Kolla och prova hemma så lyssnar jag in barnen till veckan!


Allhelgona-vandring 22 okt.

Tisdag 22 oktober åker vi till S:t Olofs för en Allhelgona-vandring. Vi har lektion som vanligt i skolan på morgonen.


Teater 23 okt.

Onsdag 23 okt åker klass 4 och 5 till Alfta för att se teaterföreställningen “ Veta Bäst.” Vi har lektion som vanligt i skolan på morgonen.


V. 44

Vecka 44 är det höstlov! Det finns ett annat namn på höstlovet och det är läslov, så jag passar på att uppmana alla mina elever att läsa mycket och reflektera över läsningen. Stanna upp och fundera över det du läser, vad får du för bilder, tankar eller kanske frågor!

 

Författarbesök 12 nov.

Tisdag 12 nov. kommer författaren Petrus Dahlin och besöker oss. Vi har just nu läsecirklar och i smågrupper läser vi flera av hans böcker som förberedelse inför besöket!


Trevlig helg, Maggan


K A L E N D A R I U M

Vecka 44 är det HÖSTLOV

vecka 43

vecka 45

vecka 46

Mån:

Mån:

Mån:

Tis: Eng-läxa.

Allhelgona-vandrng

Tis:

Tis: Eng-läxa.

Författarbesök

Ons: Idh inne. Sv-läxa

Ons: Idh inne.

Ons: Idh inne. Sv-läxa

Tors: Mu. Ma-läxa

Tors: Mu.

Tors: Mu. Ma-läxa.

Fre: Slöjd

Fre: Slöjd

Fre: Slöjd

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-10-19 10.26

Tyck till om sidan