Kontakt

5ans HEMBREV V. 47-49

De här veckorna har vi bl. a. haft besök av författare Petrus Dahlin som uppmanade barnen att ha tråkigt! Eftersom det är då, enligt honom, som fantasin får tillfälle att blomma ut och som författare är det viktigt att ge fantasin spelrum! Han tipsade också barnen om att när man skriver en berättelse, ska man ha slutet klart för sig innan man börjar skriva. Man ska veta var man är på väg med sin berättelse, annars blir det lätt att man irrar hit och dit utan att komma till slutet!


I onsdags fick klassen möjlighet att spela instrument tillsammans med “FolkUngar”. FolkUngar är ett projekt som har pågått sedan 2013, där folkmusiker och pedagoger vill ge skolelever chans att uppleva folkmusik. Eleverna fick prova att spela både fioler och guitaleles. De spelade in en låt som kommer att kunna lyssnas på om en vecka på FolkUngars hemsida; länk: http://folkungar.se/barnens_latar/länk till annan webbplats


Händer framöver


Läxor

Denna vecka har engelska och matteläxa delats ut som vanligt, däremot ingen svenska-läxa. Istället har klassen fått hem en geografiläxa, “Nordens namngeografi”, igår torsdag skickades två papper med olika kartor hem. På kartan i färg finns allt inskrivet på kartan, pappret med de svartvita kartorna innehåller en “blindkarta” och en karta med alla namn uppspaltat. Med hjälp av “blindkartan” kan man förhöra sig och de andra är till för träning. Läxförhör blir tisdag 26 nov.


Lucia-sånger

Fr. o. m. V. 47 delas inga läxor ut förutom luciasånger och dikter. Under den gångna veckan har vi på allvar börjat träna inför lucia. Vi håller också som bäst på och provar ut lucia/stjärngosseklädnader till de i klassen som behöver låna.

Under V. 48 kommer jag att skicka hem klädnad till resp. hem och hoppas att ni kan vara behjälplig med tvättning och strykning. Sedan vill jag ha alla elevers lucia-kläder på plats i skolan senast torsdag V. 49.

Trevlig helg, Maggan

K A L E N D A R I U M

vecka 47

vecka 48

vecka 49

Mån:

Mån:

Mån:

Tis: Eng-läxa

Tis: Geografi-läxa

Tis:

Ons: Idh inne

Ons: Idh inne.

Ons: Idh inne.

Tors: Mu. Ma-läxa

Tors: Mu.

Tors: Mu.

Luciakläder till skolan

Fre: Slöjd

Fre: Slöjd

Fre: Slöjd

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-11-16 10.13

Tyck till om sidan