Kontakt

Hembrev v 47- 48

Åk 5

Hej förälder!

Nu är det dags för utvecklingssamtal som börjar denna vecka – vecka 47.

Vi jobbar på som vanligt i klassen. Vi möter nya moment i matematik, nu lär vi oss om geometri och area. Diskutera gärna hemma vad man kan ha för nytta av att förstå area så att eleverna kan omsätta det till verkligheten. Har ni t.ex. byggt en ny altan hemma, hur stor area har den? Varför behöver man veta innan man ska börja bygga hur stor den ska vara. Eller har ni kanske tapetserat något rum någon gång?

Som traditionen bjuder på Roteberg skola är det årskurs 5 som står för Luciatågsfirande. Vi har börjat prata om det i klassen och funderat på vilka sånger vi ska ha. Snart är det dags att börja träna på riktigt. Eleverna har funderat på vad de vill klä sig som, några önskar vara tomte m.m. Diskutera hemma om ditt barn vill vara något särskilt om det fungerar, annars finns det stjärngosselinnen och strutar på skolan så att det räcker till alla pojkar. Hur flickorna gör låter vi vara en liten överraskning så länge. Föräldrar i åk 5 är välkomna till skolan och titta på Luciatåget tors. den 13 december, mer info närmare.

Måndag 26 november genomför Tove en NO-diagnos med klassen, läxa att läsa på skickas hem.

Denna vecka har vi annars övergått till ma-läxa en stund, tabell träning, MYCKET VIKTIG läxa. Baskunskaperna i matte utgår många gånger från automatiserad tabellkunskap, om eleverna kan tabellerna blir många nya moment så mycket enklare att möta och förstå. Hjälp gärna era barn om ni har möjlighet med att läsa på aktuell tabell-läxa, träna gärna en liten stund varje dag. En frivillig eng läxa erbjöds också.

Snart firar vi advent, jag önskar er en trevlig adventstid!

Med Vänlig Hälsning

Terese Larsson Blom, 070-2021562

 

 

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2018-11-23 08.56

Tyck till om sidan