Vecka 36-37

 

Hej, alla vårdnadshavare i femman!

SO-arbetet:

Under den kommande veckan så är det skolgång som vanligt. I och med att det är val på söndag så har SO-undervisningen framför allt handlat om partier och demokrati. Eleverna har på olika sätt fått reda på vad de olika partierna tänker i olika frågor, och vad som är partiernas viktigaste frågor. Vi kommer följa upp det här arbetet genom att eleverna på måfå blir tilldelade ett parti att representera i en debatt, för att klassen sedan ska få ha ett klassval. Detta i syfte att lyfta in demokratin i klassrummet och förbereda eleverna för hur ett val och en omröstning går till. Förhoppningen är att det leder till ökad förståelse för hur viktig demokratin är för vårt samhälle.

Författarbesök:

Detta ligger relativt långt in i framtiden, nämligen 14-15 november. Men redan nu förbereder vi oss genom att läsa böcker i författarinnans serie. Författarinnan som kommer på besök är Ingela Korsell, som tillsammans med Åsa Larsson och Henrik Jonsson har skapat Pax-serien, en bokserie om ungdomar som kämpar mot sagoväsen och mystiska monster.

Hälsoveckan:

Vecka 37 är det Hälsovecka och skoljogg. Mer information finns på det bifogade informationsbladet. Kort sagt så kommer vi att ha fokus på hälsa och rörelse, och deras betydelse för en fungerande livsstil. Vi kommer att bedriva aktiviteter som parkour, jogging och undervisning om kost och hälsa.

Klasskamp:

Tisdagen den 18/9, vecka 38 kommer det återigen att vara klasskamp på Celsiusskolan med friidrottstema. Förra året vann dåvarande 4:or från Roteberg tävlingen, så vi får hoppas att det går vägen i år igen. Oavsett så blir det säkerligen en trevlig eftermiddag med många aktiviteter och god sportslig anda.

Hälsningar,

Björn

Kalendarium

Vecka 36Vecka 37


MåndagMåndag


Tisdag

Idrott, grupp 1


Tisdag

Idrott gr. 1

Onsdag

Idrott, grupp 2


Onsdag

Idrott gr. 2, Skoljoggen

Torsdag

Slöjd, musik


Torsdag

Slöjd, musik

FredagFredag

 

 

Senast uppdaterad 2018-09-17 09.56

Tyck till om sidan