Kontakt

6ans HEMBREV V. 14-16

De här veckorna har vi börjat träna inför NP i engelska och matematik. Vi har varit på friluftsdag i Backen och i NO har vi påbörjat ett nytt område som handlar om energikällor. I matte har vi precis avslutat ett kapitel om bl.a. uppställning i både multiplikation och division samt om det binära talsystemet och igår torsdag var det dags för diagnos. I historia är vi snart framme vid 1800-talet och därmed snart klara med det stoff som ska behandlas i åk 4-6! Vi har dessutom börjat planera för årets Talang som går av stapeln på skärtorsdagen, sista skoldagen innan påsklovet. Det är tradition på skolan att det är klass 6 som anordnar Talang.

Händer framöver

VR på biblioteket

Måndag 1 april åker besöker klassen biblioteket, museet och utställningen “Bortom Åa” med VR (virtual reality)-teknik. Vi börjar, äter lunch och slutar skoldagen i Roteberg som vanligt, men idrotten uteblir denna dag.

 

Besök med information om Tobaksfri duo”

Torsdag 4 april får klassen besök av Anna Hellberg från Folktandvården och Ulla-marie Nilsson, kommunens folkhälsostrateg. De vill informera om tobak och om Tobaksfri duo.


NP i engelska V. 15

Måndag, 8 april och onsdag 10 april är det dags för nationella prov i engelska. Det är tre delprov som ska genomföras, på måndag: läsförståelse och hörförståelse (70 min. + 45 min.), vilket innebär att idrotten är inställd denna dag. På onsdag: skriva en text (45 min.). Vi kommer att äta i vanlig tid på måndagen, men det kan ju vara bra med ett matigare mellanmål denna dag.


Slöjd vecka 15 och 18

Ombyggnationen på Celsiusskolan har nu nått slöjdsalarna, som ska plockas ur och flyttas med start V. 15. För klass 6 kommer det att innebära att de kommer att ha “teoretstisk” slöjd i bildsalen V. 15 och 18. De ska dokumentera det praktiska slöjdarbete de jobbat med under den gångna terminen.

Trevlig helg, Maggan


vecka 14

vecka 15

vecka 16

Mån: Biblio.besök. Ma-läxa

Mån: NP eng.

Mån: Idh inne

Tis: Språk, Musik

Tis: Språk, Musik

Tis: Språk, Musik

Ons: Hkk gr. 1

Ons: NP eng. Hkk gr. 2

Ons: Hkk gr. 1

Tors: Besök "Tobaksfri duo"

Tors:

Tors: Talang

Fre: Språk, Slöjd

Fre: Språk, Slöjd i bildsalen

Fre: LOV

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2019-03-29 12.44

Tyck till om sidan