Kontakt

6ans HEMBREV V. 38-40

De här veckorna har vi pratat en hel del om valet och om mat och hälsa. Under den gångna hälsoveckan har vi haft rörelse på schemat nästan varje dag. Något som eleverna undrar om vi kan fortsätta med! Vi försöker hålla i trenden med en pulshöjande promenad/springtur varje morgon under första kvarten av skoldagen, i alla fall de dagar vi startar lektionerna på Rotebergs skola. I måndags fick vi besök av två elever från 7an, Fanny och Matilda, som var iväg på EU-projektresa under förra läsåret. De berättade om hur de upplevde resan och klassen fick tillfälle att ställa frågor till dem.

Händer framöver

Friidrott “Klasskampen” 18 sep

Tisdag 18 sep. är det dags för friidrott på Celsius. Språk och musik är inställda denna dag. Dagen startar kl. 8.45 med samling utanför badhallens entré, där Terese möter upp klassen. Denna dag får klassen alltså sovmorgon - en kompensation i förskott för den långa skoldag som väntar torsdag 27 sep. när vi åker till Gävle på teater- och museiresa, mer info nedan. På friidrottstisdagen behöver eleverna ha cyklar och cykelhjälm med sig eftersom de kommer att cykla tillbaka till skolan innan lunch, tillsammans med Terese och Torbjörn Lindsmyr. Väl tillbaka på skolan väntar dusch (handduk, duschcreme, ombyte), lunch och därefter lektioner enligt schema. Torbjörn är vikarie för mig denna fm. Han cyklar från skolan kl. 8.20, ifall det finns elever som vill cykla tillsammans till Celsius. Fysisk aktivitet väntar hela fm, så frukt/mellanmål och vatten kan vara bra att ha med sig samt kläder efter väder. Lunch äter vi som vanligt i skolan.

 

Föräldramöte 18 sep kl. 19.00-19.30 i gympasalen, 19.30-20.30 i klassrummet.

 

Läxor

Under V. 38 drar jag igång höstens period med läxor. Det blir främst fram till höstlovet, efter lovet väntar några veckor med nationella prov, att förbereda julottan och för mig även att förbereda utvecklingssamtal (som kommer att ligga sent i slutet av denna termin). Jag skulle tro att läxor ligger nere under den perioden. Det blir tre läxämnen liksom tidigare; engelska-måndagar, svenska torsdag-onsdag och matte-torsdagar. I kalendariet nedan framgår vilken dag som läxan senast ska lämnas in.

 

Badet fortsätter t.o.m. måndag V. 40, vi ska hinna med en omgång livräddning också!

 

EU-projektresa till Tjeckien

I tisdags delade jag ut ett informationspapper/intresseanmälan inför projektresan till Blansko i Tjeckien. Sista inlämningsdag är 19 sep.

 

Teater- och museiresa till Gävle 27 sep.

Torsdag 27 sep. åker hela mellanstadiet buss till Gävle för att gå på Länsmuseets visning av “Livet och döden” och se en teaterföreställning på Folkteatern som heter “Änglaspel”, även den har tema livet och döden. Det är kulturavdelningen här i kommunen som bjuder oss på både resan och inträdet! Matsäck behövs denna dag och det kan även vara bra att ha med sig en frukt som man kan ta när vi anländer till Gävle. Vi åker från skolan kl. 8.15 och beräknar att vara hemma igen ca. 15.00.

Hemfärden kommer att gå via Celsius och Ullungsforstorget, så efter den vägen finns det möjlighet för elever att kliva av, innan vi anländer tillbaka till skolan. Boende på väg mot Åsen/Våsen kommer dessvärre att missa sin skolbuss denna dag, jag hoppas att dessa elevers hemfärd från skolan går att lösa på ett bra sätt. Jag kollar av med berörda elever hur ni har pratat hemma och tar vid behov kontakt med er föräldrar för att diskutera hur vi löser detta! Denna skoldag blir något längre än vanligt vilket kompenseras i förskott med senare skolstart för 6an tisdag 18 sep. då klassen har friidrott på fm.


K A L E N D A R I U M

vecka 38

vecka 39

vecka 40

Mån: Bad

Mån: Bad, Eng-läxa

Mån: Bad, Eng-läxa

Tis: Friidrott, F-möte

Tis: Språk, Musik

Tis: Språk, Musik

Ons: Hkk

Ons: Hkk, Sv-läxa

Ons: Hkk, Sv-läxa

Tors: Idh

Tors: Gävleresa, Ma-läxa

Tors: Idh, Ma-läxa

Fre: Språk, Slöjd

Fre: Språk, Slöjd

Fre: Språk, Slöjd


F Ö R V A R N I N G

Föräldraråd 18 okt, 18.30-20.00.Må så gott!

Maggan

Kontakt

Befattning

Margareta Davidsson
0271-57237
margareta.davidsson@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-09-14 10.44

Tyck till om sidan