Kontakt

6ans HEMBREV V. 41-43

De senaste veckorna har vi haft inslag av både det ena och det andra förutom vanliga lektioner! Vi har haft friidrottsdag nere på Celsius, vi har varit till Gävle för att studera konst och historiska föremål på Länsmuseet. De har bjudit in mellanstadieklasser under hela september månad och jag tror de sa att när september månad nu tog slut så har de haft besök av 1200 elever! Folkteatern samarbetar med Länsmuseet och där såg vi en föreställning med häftiga inslag av ljus- och bildeffekter. En annan häftig upplevelse var att få besök av trollkarlen, Håkan Berg, som besökte oss genom Skapande skola. Han kommer ursprungligen från VIksjöfors. Han visade oss några trolleritricks och pratade även en del om att man ska tro på sig själv och att allting går, bara man har modet att våga gå sin egen väg även om omgivning inte tror på en!

Vi har även pratat toa-vett, något alla lärare på skolan tagit upp med sina klasser, att man lämnar toaletten i det skick man själv vill finna den. Jag vill också informera om att vi har fall av springmask på skolan, information finns på www.1177.selänk till annan webbplats.


Händer framöver

Nu är badveckorna över för 6ans del. Måndag em är det lektioner enligt schema.


Projektresa

Mån-ons V. 42 är Maggan på projektresa och vikarierar i klassen gör Torbjörn Lindsmyr.


Allhelgonatid - en vandring från liv till död

Alfta Ovanåkers församling bjuder in klass 5 och 6 till en träff med samtal kring traditioner kring död och begravning, ons 24 okt. Se mer info på baksidan av detta hembrev.


Muntliga nationella prov

Vi har börjat träna på gamla muntliga nationella prov för att så gott det går förbereda oss på vilken typ av uppgifter som kan komma på de muntliga NP, som man får börja genomföra fr. o. m. V. 45-50. Jag kommer att genomföra dem under V. 46-48 och under dessa veckor ligger troligtvis alla läxor nere. Det är tre ämnen som vi genomför prov i: svenska, matte och engelska.


K A L E N D A R I U M

vecka 41

vecka 42

vecka 43

Mån: Eng-läxa

Mån: Eng-läxa

Mån: Eng-läxa

Tis: Språk, Musik

Tis: Språk, Musik

Tis: Språk, Musik

Ons: Hkk gr. 2, Sv-läxa

Ons: Hkk gr.1, Sv-läxa

Ons: Hkk gr. 2, Sv-läxa

Tors: Ma-läxa, Idh

Tors: Ma-läxa, Idh

Tors: Ma-läxa, Idh

Fre: Språk, Slöjd

Fre: Språk, Slöjd

Fre: Språk, Slöjd

FÖRVARNING: Föräldraråd torsdag 18 okt kl.18.30-20.00

HÖSTLOV V. 44

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2018-10-12 12.57

Tyck till om sidan