Kontakt

6ans HEMBREV V. 45 - 48

De här veckorna har handlat mycket om upptrappning inför de muntliga nationella proven, vi har tränat på exempeluppgifter både i engelska, matte och svenska för att förbereda oss på vilken typ av uppgifter som kan komma på de muntliga proven. Vi har även pratat en hel del om det stundande discot.


Med detta hembrev följer det många papper;

  • Protokoll från föräldrarådet - lägg speciellt märke till stycket under punkt 8, angående att elever längst bak i skolbussen delar ut “tabletter” (troligtvis tuggummi) och säger att det är knark.
  • Höstlovsbingo - Vi har tillsammans i klassen bestämt att under höstlovet läsa 1700 sidor (17st x 100sid).
  • Ett aktivitetshäfte från “Föreningen för alla” OBS. innehåller små lappar bl.a. bandybiljett.
  • Matsedel - delas ut till de elever som inte har yngre syskon på skolan.


Händer framöver

Läxor

Efter höstlovet kommer läxor hem mer sporadiskt, jag kommer inte att skriva ut läxor i kalendariet utan när/om eleverna har läxa skriver jag (som vanligt) upp det på tavlan i klassrummet och påminner eleverna om det. Vi kan väl se det som att ännu mer vänja sig vid eget ansvar, inför tiden på högstadiet.

Vecka 45 delar jag dock ut ett mattepapper med ord, begrepp och metod som är bra att känna till/kunna inför nästa moment i matte som kommer att handla om geometri och starta V. 46; beräkning av area för kvadrater/rektanglar och trianglar. Det kommer inte att ske något läxprov utan eleverna ska se det som en möjlighet läsa in sig på nödvändig kunskap som behöver befästas mer än enbart under lektionstid.


Handbollsturnering ons 7 nov.

Onsdag 7 nov. kl. 8.15 - 12.00 är det dags för årets handbollsturnering i Celsiushallen. Buss från skolan avgår kl. 8.05, boende på byn kan som vanligt ta sig direkt dit, meddela Maggan dagen innan. OBS Kom gärna ombytta, eftersom de första matcherna brukar dra igång rätt så omgående! Vid kl. 12 tar vi bussen tillbaka till skolan för lunch, dusch och lektioner enligt schema. En förmiddag fylld av fysisk aktivitet, bra att ta med sig vattenflaska och lämpligt mellanmål. Kom också ihåg ombyte, handduk och duschkräm. Denna dag är Hkk inställd.


Muntliga nationella prov V. 46 - 48

Vi gör muntliga nationella prov i ämnena svenska, engelska och matte, under V. 46 - 48.


K A L E N D A R I U M

vecka 44 är det höstlov och eleverna är lediga från skolan.


vecka 45

vecka 46

muntligt NP

vecka 47

muntligt NP

Mån:

Mån:

Mån:

Tis: Språk, Musik

Tis: Språk, Musik

Tis: Språk, Musik

Ons: Handbollsturnering

Ons: Hkk gr.1

Ons: Hkk gr. 2

Tors: Idh

Tors: Idh

Tors: Idh

Fre: Språk, Slöjd

Fre: Språk, Slöjd

Fre: Språk, Slöjd
Trevligt (läs)lov

Maggan

Kontakt

Befattning

Förnamn Efternamn
Tfn
E-post

Senast uppdaterad 2018-10-26 10.46

Tyck till om sidan